Hankekehitysinsinööri metsästää parhaita sijainteja ja hankeaihioita

Ilona Anttila ja Niclas Andersson ovat ehtineet työskennellä hankekehitysinsinööreinä WasaGroupilla vuoden 2022 tammikuusta alkaen tehtävänään etsiä asiakkaan liiketoiminnalle sopivia sijainteja ja luoda kehitettäviä hankeaihioita. Työ on monipuolista ja sosiaalista, sillä yhdistettäviä langanpäitä on useita.

Yleensä haku lähtee liikkeelle asiakkaan tarpeesta löytää toiminnalleen sopiva sijainti. Tontin etsinnän lisäksi tehtävänämme on arvioida, onko rakentaminen taloudellisesti ja tontinkäytöllisesti mahdollista. Aina sijaintihaun ei kuitenkaan tarvitse olla lähtöisin asiakkaalta. Pidämme myös silmämme auki paikoille, joihin näemme mahdollisuuden kehittää hanke.

– Työmme ei lopu siihen, että sopiva tontti tai saneerattava kiinteistö on löytynyt. Niin kutsuttua hankeaihiota kehitetään yhdessä WasaGroupin muiden asiantuntijoiden kanssa, jotta asiakkaan tarpeet ja toiveet saadaan toteutettua ja kokonaisuudesta tulee toimiva. Hankkeen taloudellisen toteutettavuuden lisäksi saamme myös jossain määrin pohtia teknisiä ratkaisuja, Ilona Anttila kertoo.

Sopivien tonttien ja olemassa olevien kiinteistöjen etsintää voisikin kutsua salapoliisin työksi, koska Ilonan ja Niclaksen on selvitettävä kiinteistöjen omistajia ja yritysten taustatietoja. Sosiaalinen kanssakäyminen on myös olennainen osa hankekehitysinsinöörin työtä.

– Teemme koko ajan raakaa myyntityötä, vaikka olemmekin ostamassa kiinteistöä. Kysymys on idean myymisestä. Olemme tekemisissä yksityisten kiinteistönomistajien, ammatikseen kiinteistöihin sijoittavien sekä julkisen sektorin henkilöiden kanssa. Kaupankäynnin tavat luonnollisesti vaihtelevat, joten kyllä tässä työssä tarvitaan myös hyvää ihmistuntemusta, Niclas Andersson mainitsee.

Kaksikko kiittelee firman sisäistä tietotaitoa, mikä auttaa löytämään monista eri skenaarioista toimivimman ratkaisun. – Mitään yleiskaava toimivan kohteen kehittämiseen meillä ei ole, vaan jokainen hanke on oma uniikki yksilönsä, toteaa Niclas.

Monipuolinen työhistoria auttaa onnistumaan

Ilona ja Niclas ovat molemmat koulutukseltaan rakennusinsinöörejä ja käyneet koulunsa Vaasassa. Mikä sai heidät opiskelemaan alaa?

– Haaveilin arkkitehdin urasta, mutta en päässyt ensiyrittämällä sisään. Varavaihtoehtonani oli insinööriopinnot, joihin tykästyin ja sille tielle jäin, Ilona naurahtaa.

Valmistumisensa jälkeen (2011) Ilona työskenteli rakennustuoteteollisuudessa myynnin teknisessä tuessa niin projekti-insinöörin kuin -päällikönkin tehtävissä sekä tuotemyynnissä. Tämän jälkeen kuutisen vuotta vierähti suuressa konsulttitalossa rakennesuunnittelijana ja projektipäällikkönä.

Niclas opiskeli itselleen ammattikoulussa talonrakentajan tutkinnon, minkä jälkeen tie vei insinööriopintojen pariin.

– Halusin vielä syventää alan osaamistani. Valmistuin virallisesti vuonna 2020, ja ehdin työskennellä opiskelujeni aikana nelisen vuotta ravintola-alalla. Opiskelujen jälkeen tein ja pari vuotta omalla toiminimellä rakennus- ja saneeraushommia. Ehdin myös olla WasaGroupilla 4 kuukautta harjoittelussa kesällä 2019.

Hyvän työnantajan maine kannusti hakemaan töitä WasaGroupilta

Molemmat olivat kuulleet paljon hyvää WasaGroupista, mikä rohkaisi hakemaan sieltä töitä.

– Harjoittelujaksosta firma oli jäänyt jo mieleen hyvänä työpaikkana. Olemme pieni firma, mutta saamme tehdä isoja ja mielenkiintoisia projekteja, Niclas pohtii.

– Aiempi työhistoriani on suurista pörssiyhtiöistä, joten minua houkutti päästä työskentelemään pienemmässä firmassa. Oma odotukseni olikin, että toiminta WasaGroupilla olisi ketterämpää ja sitä se on ollutkin. Lähes kaikki työkaverit ovat tulleet tutuiksi. Täällä on onnistuttu luomaan hyvä työyhteisö, missä olo on alusta saakka tuntunut tervetulleelta, Ilona kiittelee ja Niclas komppaa.

Kaksikko antaa kehuja myös WasaGroupin suurista panoksista työntekijöidensä hyvinvoinnin eteen.

– Kaikki on rehtiä ja rentoa pohjalaiseen tapaan. Työnantaja tarjoaa monipuoliset liikuntatilat työntekijöiden käyttöön ja muutenkin työsuhde-edut ovat kunnossa. Koko kuluneen vuoden kestänyt työhyvinvointiohjelma Kuortaneen urheiluopistolla on ollut todella iso panostus työntekijöiden hyvinvointiin. Myös yhteisöllisyyttä arvostetaan. Virkistystoimikunnan kesäjuhlia on mukava muistella vielä näin talvellakin, Ilona ja Niclas sanovat.

Aikaa jää myös perheelle ja vapaa-ajalle

Vapaa-ajalla Ilonan arki kuluu 5- ja 7-vuotiaiden lasten kanssa, mutta intohimoinen kestävyyslajien harrastaja ehtii myös lenkkeillä, hiihtää ja pyöräillä.

Niclaksen perheellä on pieni maatila Porvoossa.

– Siellä ne illat kuluvat kuunvalossa luomukauraa viljellen ja rakennuksia remontoiden.

Kiinnostaako ura WasaGroupissa?

Jätä avoin hakemuksesi tästä (linkki lomakkeelle sivun alalaidassa).

Ota meidät myös seurantaan LinkedInissä ja Instagramissa!

Ota meihin yhteyttä