Juha Junior on hankekehityksen keskeinen tiimipelaaja

Nuoresta iästään huolimatta Juha Rajamäki on yksi WasaGroupin pitkäaikaisimmista työntekijöistä. Ura WasaGroup-konsernissa on edennyt työmaalta hankekehitykseen.

Juha valmistui rakennusinsinööriksi Vaasan ammattikorkeakoulusta vuonna 2015 ja valmistuttuaan hän aloitti WasaConilla työnjohtajana. Kolmen vuoden työnjohtajakokemuksen jälkeen hän aloitti lokakuussa 2018 vastaavana työnjohtajana GreenStar-hotellin työmaalla Vaasassa. Yhden vastaavan työnjohtajan työmaan jälkeen hän siirtyi WasaGroupille helmikuussa 2020 myynnin tuki -tiimiin projekti-insinööriksi.

Virallisesti hankekehitystöihin Juha siirtyi elokuussa 2021, mutta sitä ennen hän teki sekä myynnintuen että hankekehityksen tehtäviä samanaikaisesti puoli vuotta. ”Olen kotiutunut Helsinkiin ja Helsingin konttorille oikein hyvin”, hän sanoo, sillä uusi työtehtävä vei Vaasan seudulla koko pienen ikänsä asuneen Juhan ”isolle kirkolle”.

Työssään hankekehityksen teknisenä asiantuntijana Juha toimii yhdessä myyntitiimin kanssa kohteiden käynnistysvaiheessa. Työhön kuuluu asiakkaiden toimitilapaikkojen kartoittaminen, mikä aloitetaan etsien halutusta kaupungista juuri kyseiselle asiakkaalle heidän toimintaansa parhaiten soveltuva sijainti. Sen jälkeen selvitetään alueen kiinteistöjen nykytilanne, mm. kiinteistöjen omistussuhteet, olemassa olevien rakennusten ikä ja kunto sekä asemakaavan tilanne alueella.

”Tällä hetkellä etsin muutamalle isolle asiakkaalle uusia toimitilapaikkoja ympäri Suomea. Lisäksi minun työpöydälläni on parhaillaan käynnissä laajempia kunnallisia kehityshankkeita”, Juha kertoo millaisista tehtävistä työpäivät koostuvat.

Tonttien etsimisen rinnalla on yhtä tärkeää toteuttaa arkkitehtisuunnittelun kanssa alustavaa suunnittelua, minkä avulla tontinkäytölliset asiat voidaan ratkoa jo hankkeen alussa. Näin saadaan selville, onko mahdollista rakentaa kyseiseen paikkaan toimivat tilat asiakkaan tarpeisiin. Suunnittelutyön rinnalla tehdään budjetointia hankkeelle yhdessä toteutuspuolen ammattilaisten kanssa. Kun hankkeesta saadaan riittävät parametrit kasaan, se esitellään Tuohex kiinteistörahastolle.  Lähtötietojen ollessa kunnossa hankkeen kanssa edetään aina kiinteistön ostoon, asiakkaan kanssa vuokrasopimukseen ja tämän jälkeen toteutusvaiheeseen.

”Parasta työssäni on ehdottomasti, kun saan toimia laajassa sektorissa eri ammattilaisten kanssa niin oman organisaation sisällä kuin yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Minut tuntevat ihmiset tietävät, että olen aika puheliasta sorttia, niin on vain hyvä asia, että pääsen tekemään nimenomaan ihmisten kanssa töitä”, Juha sanoo hymyillen.

Kuin syntynyt rakennusalalle

Aikaisemmin projekti-insinöörinä Juha kertoo vastanneensa lähinnä hankkeiden kustannuslaskennasta ja rahastoesittelyjen tekemisestä, joista on nykyisessä tehtävässä hyötyä.

”Kaikki aiemmat työkokemukset aina työnjohtajauran alkuajoista auttavat valtavasti nykyisessä tehtävässäni”, Juha summaa. Onnistumisen tunteet vievät työssä eteenpäin: hankekehittämisessä hyvän ja toimivan hankeaihion löytäminen, hankinta ja kehittäminen, sinne neuvoteltavat ja solmittavat vuokrasopimukset eli kokonaisuudessaan onnistunut hankekehitystyöprosessi, jonka jälkeen saadaan hanke Wasa360-palvelumallin mukaisesti toteutuspuolelle WasaGroupin muille osaaville ammattilaisille.

”Olen ollut rakennusalalla ensimmäisen kerran töissä 15-vuotiaana kesätyöntekijänä haalarihommissa kantamassa kipsilevyjä nimenomaan Wasaconilla Powergate-työmaalla vuonna 2008 ja Vanhan Vaasan sairaalalla seuraavana vuonna”, Juha kertoo pitkästä historiastaan rakennusalalla.

Rakennusala on ollut pikkupojasta lähtien lähellä Juhan sydäntä johtuen todennäköisesti siitä, että hänen isänsä ja suuri osa suvun miehistä on rakennusalalla töissä.

”Olen toisen polven rakennusinsinööri, sillä isäni työskentelee rakennusliikkeen yksikönjohtajana. Pikkuveljeni Jani on myös rakennusinsinööri ja työskentelee parhaillaan WasaConilla vastaavana työnjohtajana”, Juha kertoo, ja toteaa lopuksi, että varmasti tänäkin vuonna joulupöydässä keskustellaan menneen vuoden rakentamisen kuumimmat aiheet ja tapahtumat.

 

Ota meihin yhteyttä