Historia

WasaGroupin merkkipaaluja vuodesta 1996 alkaen.

WasaCon 20 vuotisjuhlat
WasaGroup on kasvanut 23 vuoden historiansa aikana rakennusliikkeestä kiinteistösijoittajien, kiinteistöomistajien, rakentajien ja rakennuttajien sekä toimitilojen käyttäjien täyden palvelun taloksi.

1996

Rakennusliike WasaCon Oy perustetaan ja ensimmäiset työmaat käynnistyvät. Yhtiön perustajina Jarmo Uutela, Ari Tyynismaa ja Jorma Nylund.

1999

Ensimmäinen sukupolvenvaihdos: Yksi WasaConin perustajista, Jorma Nylund, jää eläkkeelle. Yhtiön johdossa jatkavat Jarmo Uutela ja Ari Tyynismaa.

2002

Konevuokraamo WasaTrade Oy perustetaan ja konevuokraamon toiminta käynnistyy.

2009

WasaGroup Oy:n perustetaan ja yhtiöt siirtyvät konsernirakenteeseen, jossa emoyhtiönä toimii WasaGroup Oy.

2010

Suunnittelutoimisto WasaPlan Oy perustetaan ja arkkitehtisuunnittelutoiminta käynnistyy.

2011

Teräsrakennetoimittaja WasaSteel Oy perustetaan.

2012

WasaGroupin kiinteistösijoitustoiminta käynnistyy, kun WasaGroup toteuttaa ravintolakiinteistön Vaasan Kivihakaan sekä Klemettilän Kulman liikekeskuksen Vaasan Klemettilään.

2013

Kiinteistörahastoyhtiö WasaGroup Funds Oy perustetaan ja rahastotoiminta käynnistyy.

Ensimmäinen WasaGroup Funds -kiinteistökehitysrahasto käynnistyy rakennuttamalla liikerakennus Svennan Kulman sekä Vaasan Gneissihovin Vaasaan.

WasaPlan Oy:n toiminta laajenee, kun rakennesuunnittelutoiminta käynnistyy. Lisäksi WasaPlan Oy:n omistuspohja laajenee, kun suunnittelujohtaja Juha Koivusalo tulee WasaPlan Oy:n osakkaaksi.

Rakennusliike WasaCon Kokkola Oy perustetaan toimimaan Keski-Pohjanmaan ja Kalajokilaakson maakuntien alueella. WasaCon Kokkola Oy:n osakkaina toimivat konsernin emoyhtiö WasaGroup Oy sekä WasaCon Kokkola Oy:n toimitusjohtaja Håkan Nyman.

2014

WasaGroup Oy:n omistuspohja laajenee, kun Jani Peräsarka tulee WasaGroup Oy:n osakkaaksi Jarmo Uutelan ja Ari Tyynismaan lisäksi.

Teräsrakennetoimittaja WasaSteel Oy:n omistuspohja laajenee, kun yhtiön toimitusjohtaja Ari Kekarainen tulee WasaSteel Oy:n osakkaaksi.

Kiinteistörahastotoiminta vakiintuu, kun Finanssivalvonta hyväksyy WasaGroup Funds Oy:n rekisteröidyksi vaihtoehtorahaston hoitajaksi.

2015

Konevuokraamo WasaTrade Rent laajentaa etelä-Suomeen perustamalla toimipisteen pääkaupunkiseudulle.

Kiinteistörahastotoiminta laajenee, kun WGF II ja WGF III -kiinteistökehitysrahastot perustetaan.

Yksi yhtiön perustajista, Jarmo Uutela, jää eläkkeelle. Konsernin johdossa jatkavat Ari Tyynismaa ja Jani Peräsarka.

2016

WasaGroup-konsernin toiminta järjestetään toimialoittain siten, että toimialat kattavat asiakkaiden tarvitsemat palvelukokonaisuudet yli yhtiörajojen.

WasaGroup Oy ryhtyy tarjoamaan kiinteistökehityspalveluita, rakennuttamispalveluita, kiinteistövarainhoidon palveluita sekä kiinteistönvälityspalveluita kiinteistörahaston hoitopalveluiden lisäksi.

Toinen sukupolvenvaihdos: WasaGroup ostaa perustajaosakkaan, Jarmo Uutelan, osakkeet. Konsernin omistajina jatkavat Ari Tyynismaa ja Jani Peräsarka.

2017

WasaGroup Oy avaa toimipisteen Helsinkiin tukemaan valtakunnallista kiinteistökehitystoimintaansa.

WasaPlan Oy laajentaa palveluitaan talotekniikan suunnitteluun.

Konserni keskittää urakointiliiketoimintansa Vaasan seudulle ja rakennusliike WasaCon Kokkola Oy myydään toimivalle johdolle, joka ottaa yhtiössä käyttöön nimen NyCon Oy.

WGF-rahastot saavat historiansa merkittävimmän sijoituksen, kun LähiTapiola Vahinkovakuutus ja LähiTapiola Henkivakuutus sijoittavat 20 miljoonaa euroa WGF-rahastoihin.

Konserni keskittyy kasvualueisiinsa hankekehitys- ja rakennuttamistoiminnoissa ja myy WasaSteel Oy:n sen toimivalle toimitusjohtajalle Ari Kekaraiselle.