WasaGroup menestyi Oikotien Vastuullinen työpaikka 2023 -kilpailussa

WasaGroup sijoittui pk-yritysten kilpailusarjassa upeasti viidenneksi. Henkilöstön vastuullisuuskokemuksen kokonaisarvosana oli 4.14.

Oikotien Vastuullinen työpaikka -tutkimus toteutettiin verkkokyselynä tammi-syyskuussa 2023. Eri organisaatioista saatiin yhteensä 4 941 vastausta. Tutkimukseen osallistuneita yrityksiä palkittiin kolmessa eri sarjassa: pienet ja keskisuuret, suuret (yli 250 työntekijää) ja +1 000 (yli 1 000 työntekijää). Tutkimus on yksi Suomen suurimmista työelämän vastuullisuutta ja työntekijöiden vastuullisuuskokemusta mittaavista tutkimuksista.

Vastuullisin työpaikka -kilpailun tulokset perustuvat Vastuullinen työpaikka -yhteisön seitsemän periaatteen toteutumiseen:

  • Kunnioitamme työnhakijaa.
  • Perehdytämme työhön kunnolla.
  • Esihenkilömme ovat työntekijöitämme varten.
  • Tarjoamamme työ on merkityksellistä, jossa saa kehittyä.
  • Puutumme syrjivään kohteluun heti.
  • Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista.
  • Maksamme kohtuullista palkkaa.

WasaGroupin vastuullisuuskokemus siivitti kisassa viidenneksi

Vastuullisuuskokemusta arvioitiin em. kokonaisuuksien osalta asteikolla 1-5. WasaGroupin kokonaisarvosana tutkimuksessa oli 4.14. Pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa vastuullisuuskokemuksen keskiarvo oli 3.75 ja kaikkien kolmen sarjan keskiarvo oli 3.76. WasaGroup menestyi tutkimuksessa erityisesti vastuullisen esihenkilötyön ja kestävän kehityksen osalta.

Pienten ja keskisuurten yritysten sarjan kolme parasta yritystä olivat Lasten ja nuorten koti Himaharju, Veritas ja Sofia.

– Olen  erittäin iloinen yrityksemme menestymisestä kisassa. On hienoa nähdä, että arvomme toteutuvat henkilöstömme mielestä päivittäisessä työssämme ihan käytännössä. Tämä on toki ollut tavoitteemmekin. Työntekijät ovat yrityksemme sydän ja haluamme huolehtia heistä mahdollisimman hyvin. Hyvinvoiva henkilöstö on yhtä kuin hyvinvoiva yritys, sanoo WasaGroupin toimitusjohtaja Timo Pahkala.

Yhdenvertaisuuskokemus on tärkeintä

Tutkimustuloksissa kokonaisuudessaan nousi esille, että työntekijöiden vastuullisuuskokemukseen vaikuttaa eniten yhdenvertaisuuden kokemus työpaikalla. Lisäksi tärkeänä pidettiin työnantajan antamia konkreettisia työkaluja työssä jaksamiseen, esihenkilön nopeaa puuttumista epäkohtiin ja, että rekrytointiprosessissa annettu kuva yrityksestä vastaa todellisuutta. 62 % tutkimukseen osallistuneista pitää työnantajan vastuullisuutta tärkeänä työpaikan valintakriteerinä.

Tutkimuksen tuloksiin voi tarkemmin tutustua Oikotien verkkosivuilla.

Ota meihin yhteyttä