WasaGroup suunnittelee Hitachi Energyn uuden tuotanto- ja teknologiakampuksen Mustasaareen

Kehityshanke toteutetaan Wasa360-palvelumallilla, jossa WasaGroup vastaa kokonaisuudessaan hankkeen suunnittelusta, luvituksista, kilpailutuksista, johtamisesta ja ohjaamisesta.

Mustasaareen kehittyvälle Vikbyn teollisuusalueelle suunniteltavan kampuksen koko tulee olemaan n. 30 000 neliötä. Projektin ensimmäisessä vaiheessa on sovittu kehityshankkeesta, jonka tavoitteena on rakennusluvan valmistelu ja riittävä suunnitteluvalmius projektin toteuttamiseksi.


Havainnekuva: WasaPlan Oy

Hitachi Energyn tavoitteena on, että tuotanto- ja teknologiakampus on käytössä vuonna 2027. Lisäksi WasaGroupin tarkoituksena on kehittää ja rakentaa kampuksen ympärille ns. teollisuuspuisto, johon sijoittuisi ravintola-alan toimijoita ja Hitachi Energyn alihankkijoita.

”Haluan kiittää Hitachi Energy Finlandia luottamuksesta. Tämä on aivan upea juttu. Olen ylpeä porukastamme, että meillä on niin laaja-alaista osaamista organisaatiossamme, että pystymme tuomaan osaamistamme tämänkaltaisen kampushankkeen suunnitteluun”, iloitsee WasaGroupin toimitusjohtaja Timo Pahkala.

”Tavoitteenamme on työskennellä hankkeen suunnittelussa läheisesti myös paikallisten toimijoiden ja yhteisöjen kanssa varmistaaksemme, että tuleva kampus ei ainoastaan edistä Hitachi Energyn kasvua ja kehitystä, vaan myös tukee Vaasan alueen taloudellista hyvinvointia”, toteaa Pahkala.

“Tämä on niin vihreälle energiasiirtymälle kuin Suomen sähkön huoltovarmuudelle merkittävä ja mittavan kokoluokan investointi. Olemme luottavaisia siitä, että WasaGroupin tuella ja osaamisella sekä Mustasaaren kunnan myötävaikutuksella projekti etenee hyvässä yhteistyössä edistäen kestävää energiatulevaisuutta kaikille”, toimitusjohtaja Matti Vaattovaara Hitachi Energystä sanoo.


Kuvassa vasemmalta: Janne Joukas (Hitachi Energy Finland Oy), Aivar Juus (WasaCon Oy), Jukka Auranen (Hitachi Energy Finland Oy), Matti Vaattovaara (Hitachi Energy Finland Oy), Timo Pahkala (WasaGroup Oy), Thomas Ferm (Tyynismaa Capital Oy) ja Veikko Jokimäki (WasaCon Oy).

Aihe mediassa

Katso video Hitachi Energy Finlandin tiedotustilaisuudesta 23.4.2024.
Katso Hitachi Energy Finlandin lehdistötiedote 23.4.2024.
Katso Helsingin Sanomien uutinen 23.4.2024.
Katso Ylen uutinen 23.4.2024.
Katso Kauppalehden uutinen 23.4.2024.
Katso Vasabladetin uutinen 23.4.2024.
Katso Tekniikka&Talouden uutinen 23.4.2024.
Katso Mustasaaren kunnan tiedote 23.4.2024.
Katso Sähkömaailman uutinen 23.4.2024.
Katso Rakennuslehden uutinen 24.4.2024.
Katso Kiinteistöuutisten uutinen 25.4.2024.

 

Lisätietoja antavat

Timo Pahkala
Toimitusjohtaja
WasaGroup Oy
050 361 4664
timo.pahkala@wasagroup.fi

Jaana Nikkari
Communication Manager
Hitachi Energy Finland Oy
050 334 4627
jaana.nikkari@hitachienergy.com

Ota meihin yhteyttä