Hankekehityspäällikkö Marika nauttii vastuullisista ja laajoista kokonaisuuksista

WasaGroupin hankekehityspäällikkö Marika Kasi-Kangasmaa huolehtii hankkeista alusta loppuun: ”Hankekehityspäällikkönä pyrin aina olemaan tilanteen tasalla ja hahmottamaan kokonaisuuden”.

”Työssäni nautin siitä, kun pidän laajan hankkeen lankoja käsissäni”, sanoo Marika Kasi-Kangasmaa, joka työskentelee hankekehityspäällikkönä WasaGroupin kiinteistökehityshankkeissa ympäri Suomen. ”Työpöydälläni alkaa tapahtua, kun myyntitiimi saa hankekehityksestämme aihion, jota lähdetään kasaamaan hankkeeksi. Alussa selvitetään hankkeen tekniset mahdollisuudet, kuten tonttitiedot ja kaavoitus. Sitten käynnistetään suunnitelmallinen myyntityö, jossa hankkeeseen etsitään sopivat vuokralaiset. Hankekehityspäällikkönä ohjaan suunnittelua ja hankkeen kustannuslaskentaa sekä vastaan eri sopimusten teknisistä asioista”, Marika kuvailee tehtäviään.

Marika kertoo osallistuvansa hankkeen etenemiseen alusta loppuun, sillä kokonaisvaltaisessa Wasa360-toimintamallissa myös rahoitukseen liittyvät tehtävät kuuluvat hänen työpöydälleen. Hankkeen siirtyessä rakennuttamisvaiheeseen on hankekehityspäällikkö edelleen tiiviisti mukana, kuten myös kohteen valmistuttua ylläpitovaiheessa.

Pitkä kokemus rakennusalalta

Marikalla on kokemusta käytännön rakentamisesta. ”Olen maanrakennusalan perheyrityksen kasvatti, joten rakennusalan kokemukseni on kirjaimellisesti lähtenyt montusta ylöspäin”, Marika nauraa ja kertoo olleensa maanrakennustöissä perheyrityksessä vuodesta 2004 alkaen. Rakennusinsinööriksi valmistumisensa jälkeen hän työskenteli ensimmäiset vuodet työmaamestarina suuremmalla sairaalatyömaalla, jossa vastuualue laajeni projektinjohtamiseen.

Vastuun ottaminen ja omistautuminen projektiin palkittiin pian ja Marika sai ylennyksen vastaavaksi mestariksi. ”Tämän jälkeen vastuullani ovat olleet työmaat toimistorakennusten saneerauksista, paloasemaan ja logistiikkahalliin. Äidiksi tultuani siirryin työmaalta toimistolle ja aloitin syksyllä 2018 WasaGroupissa laskentainsinöörinä, perehtyen samalla rakennuttajainsinöörin tehtäviin”, hän kertoo työhistoriastaan.

Tiimityöstä voimaa

Marika sanoo, että yksi parhaista puolista hänen työssään on Wasa360-tiimin kanssa työskentely: ”Tiimin motivoiminen ja ohjaaminen siten, että lopputulos saa tyytyväiseksi niin vuokralaiset kuin kiinteistönomistajankin ja koko tiimin tuntemaan onnistumisen riemua läpiviedystä hankkeesta. Nautin kun saan johtaa itsenäisesti haastavia hankkeita kehitysvaiheesta toteutukseen.”

Monipuolisessa tehtävässä täytyy toimia myös ongelmanratkaisijana saadakseen vietyä hankkeita eteenpäin: ”Hankekehityspäällikkönä pyrin aina olemaan tilanteen tasalla ja hahmottamaan kokonaisuuden. Hanke tulee esittää mahdollisimman selkeänä ja pitää langat käsissä, vaikka todellisuudessa epävarmuutta ja muuttujia on koko ajan ilmassa. Hienoa on oppia joka hankkeessa uutta Wasa360-tiimin muilta asiantuntijoilta”, hän sanoo.

Vapaa-ajallaan Marika tekee yksityisyrittäjänä omakotitalotyömaiden valvontoja, jotta käytännön työ työmailla pysyy rinnalla koko ajan. ”Työn vastapainoksi nautin luonnosta perheen ja koirien kanssa ulkoillen, veneillen ja retkeillen sekä harrastan metsästystä.”, hän kertoo.

Ota meihin yhteyttä