WasaGroupin toteuttaman Kuopion Neulamäen pääpelastusaseman omistajuus siirtyi suunnitellusti Nordisk Rentingille

WasaGroup sopi tammikuun 2023 lopussa merkittävästä kiinteistökaupasta, jolla Kuopioon rakenteilla olleen Neulamäen pelastusasema siirtyisi valmistuttuaan pohjoismaisiin leasingratkaisuihin erikoistuneen Nordisk Rentingin omistukseen. Kauppa on viety onnistuneesti maaliin 7.3.

– On ollut hienoa työskennellä Nordisk Rentingin kanssa tässä hankkeessa. Yhteistyömme on ollut erittäin sujuvaa, mikä on mahdollistanut kaupan loppuunsaattamisen mallikkaasti, iloitsee WasaGroupin toimitusjohtaja Timo Pahkala.

– Haluan tietysti myös kiittää muita hankkeessa mukana olleita. Wasa360-yhteistyömme lopputuloksena syntyi Kuopioon uusi hieno pääpelastusasema. Nykyisessä markkinatilanteessa tämä on upea onnistuminen, toteaa Pahkala.

– Olemme iloisia voidessamme vahvistaa yhteistyötä Pohjois-Savon hyvinvointialueen kanssa ja todistaa hankkeen onnistunutta läpivientiä. Kiitos WasaGroupille laadukkaasta rakentamisesta sekä hyvästä yhteistyöstä kaikkien osapuolten kesken. Neulamäen pelastusaseman uusi vuokrasopimus on hieno esimerkki ydinliiketoiminnastamme julkisen sektorin pitkäaikaisena kumppanina, toteaa Nordisk Rentingin johtaja Marko Juhokas.


Kuva: Valicon Oy

Pelastusasema on luovutettu vuokralaiselle

Pääpelastusaseman kiinteistön rakennustyöt on saatu päätökseen, vastaanottotarkastus on tehty ja kiinteistö luovutettu omistajalle Nordisk Rentigille ja vuokralaiselle Pohjois-Savon hyvinvointialueelle. Pelastusasemaa kalustetaan parhaillaan ja järjestelmien käyttöönotto on käynnissä. Toiminta uudella asemalla käynnistyy viimeistään huhtikuun alussa.

Kesälomien jälkeen vanha pelastusasema puretaan ja tilalle rakennetaan mm. varasto ja harjoittelutorni sekä rakennetaan aita alueen ympärille. Tässä yhteydessä myös pihatyöt viimeistellään. Koko rakennusprojekti valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Pääpelastusasema sijaitsee strategisesti valtatie 5:n vieressä ja lähellä esimerkiksi Savilahden kampusaluetta ja Kuopion yliopistosairaalaa. Pääpelastusasemalle sijoitetaan muiden muassa onnettomuuksien ehkäisyn ja varautumisen palveluita sekä 24/7-toimivat pelastustoiminnan ja ensihoidon palvelut. Myös Palomuseo sijoitetaan pääpelastusasemalle.

– Uudelle maakunnalliselle pääpelastusasemalle tulee toimivat ja monipuolisen palvelutuotannon todella hyvin mahdollistavat toimitilat, sanoo Pohjois-Savon hyvinvointialueen pelastustoimen ja turvallisuuspalveluiden toimialajohtaja Jukka Koponen.

Pelastusasema toteutettiin Wasa360-palvelumallilla

Neulamäen pelastusasema toteutettiin Wasa360-palvelumallilla. Siinä WasaGroup huolehtii kiinteistökehityshankkeen kaikista vaiheista aina tontin hankinnasta, rahoituksesta ja kiinteistön suunnittelusta rakennuttamiseen ja käytön aikaiseen kiinteistön ylläpitoon asti.

Noin 4700 m²:n pelastusaseman on suunnitellut WasaGroup-konserniin kuuluva suunnittelutoimisto WasaPlan Oy. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Valicon Oy.

Tutustu Valiconin työstämään videoon paloasemasta.

Kuva: Valicon Oy

Lisätiedot

Timo Pahkala
Toimitusjohtaja
WasaGroup Oy
050 361 4664
timo.pahkala@wasagroup.fi

Marko Juhokas
Johtaja
Nordisk Renting
040 735 4997
marko.juhokas@natwest.com

Ota meihin yhteyttä