Vastuullisuusstrategia lisää elinvoimaa

WasaGroupin vastuullisuusstrategia on jalkautunut käytännön tekemiseen. YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin pohjautuvan vastuullisuusstrategian yhtenä kulmakivenä ja tavoitteena on alueiden elinvoiman kasvattaminen.

Ensimmäisiä kohteita, joissa vastuullisuus on ollut tiiviinä osana projektia alkuvaiheesta alkaen, oli Kotkan Jumalniemessä sijaitseva liikekiinteistö, jossa tavarataloketju Rusta ja urheiluvälinemyymälä Stadium Outlet ovat avanneet ovensa lokakuun lopulla uudessa liikekiinteistössä, jonka suunnittelua ja rakentamista ovat ohjanneet vastuullisuusstrategian tavoite luoda hyötyä paikalliselle taloudelle ja ihmisille.

– Alueen elinvoima on kasvanut uusien palvelujen ja työpaikkojen ansiosta. Lisäksi ostamamme KVR-urakka on hyödyttänyt paikallisia yrityksiä. Paikallisten kumppaneiden osuus projektin kumppaneiden lukumäärästä on euromääräisesti ollut 66 prosenttia koko rahavirrasta. Olemme tuoneet tällä mittarilla laskettuna alueelle paljon hyvää, WasaGroupin vastuullisuuspäällikkö Tiia Rintapää.

Hanke alkoi vuonna 2021 ja valmistui jopa hieman etuajassa. Kohteen arkkitehtisuunnittelun on tehnyt WasaGroup-konserniin kuuluva WasaPlan Oy, ja pääurakoitsijana toimi haminalainen Rakennusliike Kalevi Suntio Oy. Hankkeen rahoittajana ja vuokranantajana toimi Tuohex Kiinteistörahasto. Hanke on toteutettu WasaGroupin Wasa360-palvelumallilla.

Wasa360-palvelumalli toimii avaimet käteen -periaatteella. Rakennuttajana WasaGroup vastaa käyttäjien suuntaan hankkeen kokonaisuudesta aina hankekehityksestä ja alkuvaiheen suunnittelusta kiinteistön ylläpitoon. Hoidamme myös kiinteistön elinkaaren aikaiset palvelut.

– Kotkan Jumalniemen hankkeessa hoidimme johdetusti ylläpitoon liittyvät asiat, ja pidimme kustannukset kurissa. Wasa360-palvelumallin etu on juuri se, että hoidamme alusta loppuun kaiken. Se on jo itsessään vastuullista. Palvelumallin tarkoitus on maksimoida sekä ympäristön että ihmisten hyvinvointi, Rintapää toteaa.

WasaGroup painottaa toiminnassaan pitkäjänteisiä ja luotettavia kumppanuuksia.

– Elinkaarikumppanuuden vahvuutemme on se, että käytössämme on alan uusin tieto. Tämä tuo luotettavuutta esimerkiksi ylläpitopalveluiden tuottamiseen. Kumppaneita valitessamme vastuullisuuteen liittyvät asiat painavat paljon.

Lue lisää vastuullisuusstrategiastamme.

Lue lisää Kotkan Jumalniemen liikekeskuksesta.

 

Lisätietoja:
Tiia Rintapää
Vastuullisuuspäällikkö
WasaGroup Oy
tiia.rintapaa@wasagroup.fi
050 306 8702

Ota meihin yhteyttä