Kuopioon uusi pelastusasema: WasaGroup kehittää kohteen yhteiskuntakiinteistömarkkinaan

WasaGroup toteuttaa Wasa360-vuokramallilla Neulamäen pelastusaseman Kuopioon. Hankinnan valintaperusteena oli paras hinta-laatusuhde.

”WasaGroup on vahvasti mukana yhteiskuntakiinteistöjen markkinassa ja tämä on merkittävä hanke sillä sektorilla”, sanoo toimitusjohtaja Timo Pahkala. ”Olen ylpeä WasaGroupin ammattitaitoisesta henkilöstöstä, joka toteuttaa tässäkin tapauksessa pelastustoimelle toimivat tilat vuokramallilla. Wasa360-vuokramallissa me kannamme taloudelliset ja tekniset riskit koko elinkaaren ajan”, Pahkala jatkaa.

Hankkeen on tarkoitus käynnistyä kevään 2022 aikana. Ensin käynnistetään suunnittelun seuraava vaihe, jossa suunnitelmat viimeistellään toteutusvaihetta varten.

WasaPlan Oy:n suunnittelujohtaja Juha Koivusalo kiittelee todella sujuvaa ja ammattitaitoista yhteistyötä tilaajan kanssa. WasaGroup voitti kilpailullisella neuvottelumenettelyllä läpiviedyn prosessin saaden parhaat kokonaislaatupisteet sekä parhaat pisteet hinnan osalta.

 

Turvallinen toteutus Wasa360-vuokramallilla

Kohteen suunnittelusta vastaa WasaPlan Oy ja rakennuttajana toimii WasaGroup Oy. Kohteen toteutuksessa pääurakoitsijana ja talotekniikan urakoitsijana tulevat toimimaan alueelliset rakennusalan toimijat.

Pinta-alaa uudella pelastusasemalla on yhteensä noin 4700 m². Kohteen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä, jolloin tilaaja voi käynnistää oman toimintansa kohteessa vuoden 2024 alusta.

Vuokralaisena on Pohjois-Savon hyvinvointialue ja vuokra-aika on 25 vuotta. Investoinnin arvo on noin 15 M€.

 

Ota meihin yhteyttä