Arkkitehtisuunnittelu on edelleen mieluista suunnittelujohtaja Juhalle

WasaPlanin suunnittelujohtaja Juha Koivusalo on vaiheikkaan uransa aikana ehtinyt tehdä kaikkea mitä rakennusarkkitehdin työhön voi kuulua, mutta myös kaikkea asiakashankinnasta myyntiin ja yritystoiminnan kehittämiseen. Siinä sivussa hän on ehtinyt työskentelemään myös Ammattikorkeakoulun opetustehtävissä.

Ylihärmästä kotoisin oleva Juha valmistui rakennusarkkitehdiksi Vaasan teknillisestä oppilaitoksesta vuonna 1997. Jo opiskeluaikana hän aloitti työelämässä Rakennussuunnittelu Leo Haglund Ky:n palveluksessa.

”Nousin puuhun tyvestä, ehkä jopa maan alta. Alkuvuosina tein pääasiassa omakotitalosuunnittelua, enimmäkseen kivitalojen suunnittelua. Vähitellen aloin myös myymään talopaketteja ja pian huomasin tekeväni myös rakennesuunnittelua, rakennusinsinöörin ohjauksessa toki. Pian mukaan tulivat myös rivitalot ja teollisuus- ja liikerakennukset”, kuvailee Juha uransa alkuvaiheita.

Pienessä yrityksessä työskentelyssä oli paljon haasteita ja vastuuta tuli paljon enemmän kuin mitä oli kyvyt kullakin hetkellä. Jälkeenpäin ajatellen tuo aika oli kuitenkin paras koulu tulevaa varten.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen Juha toimi kymmenen vuoden ajan osa-aikaisena tuntiopettajana Vaasan Ammattikorkeakoulussa, jossa hän piti 3d-mallinnus-kursseja sekä asuntosuunnittelukursseja varsinaisen leipätyön ohessa.

”Vuonna 2010 siirryin WasaPlan Oy:n palvelukseen suunnittelujohtajaksi ja juuri perustetun yrityksen ainoaksi työntekijäksi. Titteli on pysynyt samana, mutta työn sisältö on muuttunut vuosien varrella”, Juha kertoo.

Aluksi työhön kuului kaikki asiat asiakashankinnasta suunnitteluun ja tarjousten tekemisestä organisaation kasvattamiseen. Vuosien kuluessa toiminta ja henkilöstö laajeni orgaanisesti arkkitehtisuunnittelussa, rakennesuunnittelu tuli uutena suunnittelualana palveluihin mukaan ja lopulta myös LVIS-suunnittelutoiminnot saatiin liiketoimintakauppojen kautta mukaan WasaPlaniin.

Juhan merkittävä työpanos on näkynyt WasaPlanin kehittämisessä nykyiseksi täyden palvelun suunnittelutoimistoksi. Tänä päivänä hänen työhönsä kuuluu mm. esimiestehtävät, WasaGroupin hankkeiden kehittäminen varsinkin alkuvaiheessa hankekehityksen ja myynnin tukena, arkkitehtisuunnittelu, WasaPlanin hallinnolliset asiat ja WasaPlanin toiminnan kehittäminen osana WasaGroupin toimintaa.

Tehtäväkentän laajuus voi saada heikompi kuntoisen hengästymään, mutta Juha listaa sen juuri työnsä parhaaksi puoleksi. ”Osallistuminen kokonaisuuden kehittämiseen, hyvät suunnittelijat WasaPlanissa, saumaton yhteistyö WasaGroupin porukan kanssa ja edelleen myös itse arkkitehtisuunnittelun tekeminen”, jatkaa Juha työnsä parhaiden puolien listaamista.

Vapaa-ajan harrastuksina hän mainitsee sulkapallon pelaamisen ja siitä johtuvien vammojen kanssa tasapainoilun, muun liikunnan, isojen ahventen kalastuksen syksyisin sekä laadukkaiden kotimaisten realitysarjojen salaa katsomisen – sekä niistä asiantuntevasti keskustelemisen työpaikan kahvitauolla.

 

Ota meihin yhteyttä