Klemettilän liikekeskus valmistunut Vaasassa

Vaasan Klemettilässä sijaitseva liikekeskus on täysin valmis, kun Lidl:n myymälän avajaisia vietetään torstaina 25.11.2021. Samalla alueella Klemettilässä asiakkaita palvelevat myös McDonald’s -pikaruokaravintola ja Neste Express -asema.

Vaasan keskustan Lidl muuttaa uuteen kiinteistöön Sairaskodinkadulle kivenheiton päähän vanhasta toimipaikasta Sepänkyläntieltä. Uusi myymälä on uusimman Lidl-konseptin mukainen ja myyntipinta-alaa myymälässä on reilu 1100 neliömetriä. Uudessa myymälässä on sama tuttu valikoima sekä keskustan myymälässä asioiville tutut 22 työntekijää.

”Lähes samalla sijainnilla pääsemme palvelemaan vaasalaisia aivan uudessa kiinteistössä, joka palvelee toiminnallisesti meitä entistä paremmin. Uusi myymälä on pohjaratkaisultaan selkeämpi ja hyllyjärjestys mukailee asiakkaiden toiveita ja ostokäyttäytymistä. Uskon, että asiakkaat tulevat pitämään uudesta myymälästämme”, kertoo Lidlin myyntipäällikkö Satu Suominen.

Lidlissä panostetaan fiksuun energiankäyttöön ja myös Vaasan uudessa myymälässä energiatehokkaita ratkaisuja edustavat mm. led-valaistus sekä kannelliset ja ovelliset pakastealtaat ja -kaapit. Kaikilla Lidl-myymälöillä on energiatehokkuuden ISO 50001 -sertifikaatti ja kaikissa toimipisteissä käytetään ainoastaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Lidlin tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilineutraali vuonna 2022.

 

WasaConin toteuttama kokonaisuus

WasaCon Oy toimi urakoitsijana niin McDonald’sin kuin Lidl:n rakennusten toteuttamisessa ja molemmat valmistuivat aikataulussaan. Yhteistyö hankkeeseen osallistuneiden tahojen välillä on toiminut erinomaisesti ja alueen kokonaisuus valmistui sujuvasti kolmessa vaiheessa.

”Olemme iloisia, kun koko Klemettilän liikekeskus saadaan nyt auki. McDonald’s-ravintolan toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja odotamme tietenkin innolla lisää asiakasvirtoja, joita uusien liikkeiden avaaminen liikekeskukseen tuo”, sanoo McDonald’s-yrittäjä Mika Rajamäki. Erillisrakennuksena toteutettu McDonald’s-pikaruokaravintola ja autokaistat valmistuivat loppukesästä.

Klemettilän liikekeskuksen hanke vietiin loppuun WasaGroupin Wasa360-palvelumallin mukaisesti. Neste on ollut kehittämässä liikepaikkaa hankkeen alusta lähtien.

”Avasimme alueelle lokakuussa 2020 Neste Express -aseman, joka tarjoaa autoilijoille Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä. Sen avulla autoilija voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään koko tuotteen elinkaaren ajalta laskettuna jopa 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Lisäksi suunnittelemme liikepaikalle Easy Wash- autopesuhallia vuoden 2022 aikana”, kertoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen.

Liikekeskuksen rahoittajana ja vuokranantajana toimii Tuohex Kiinteistörahasto, jossa ollaan tyytyväisiä WasaGroupin kanssa tehtävään yhteistyöhön. ”Klemettilän kohde edustaa juuri meille sopivia hankkeita”, täsmentää Tuohex Capitalin toimitusjohtaja Jussi Palmroth.

Liikepaikan rakennuttajana toimi WasaGroup Oy ja kohteen pääurakoitsijana toimi WasaCon Oy.

 

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2018/2001/EU) mukainen.

Ota meihin yhteyttä