Suunnittelupäällikkö Minna Iisakka: ”Parasta työssäni ovat monipuoliset suunnitteluprojektit ja mahtava työyhteisö.”

Rakennusarkkitehti Minna Iisakka on työskennellyt WasaGroup-konsernin suunnittelutoimistossa WasaPlanilla sen perustamisvuodesta 2010 lähtien. Viime kesänä Minna päätti muuttaa Vaasasta lähemmäksi Helsingissä opiskelevia lapsiaan, ja työpaikka seurasi mukana.

Minnan tie rakennusarkkitehdiksi ei kulkenut suorinta reittiä, mutta matkaa leimasivat jatkuva eteenpäin pyrkiminen ja uuden oppiminen.

”Lukion jälkeen opiskelin ensin Helsingissä rakennuspiirtäjäksi, minkä jälkeen palasin kotiseudulleni Tornioon ja pääsin talotehtaalle töihin. Suunnittelin rakennuspiirtäjän koulutuksellani omakotitaloja, mikä siihen aikaan tarkoitti hiukan liian isoja, mutta varsin opettavaisia, saappaita. Sijaisuuteni päätyttyä pari vuotta myöhemmin lähdin Vaasaan opiskelemaan – ensin avautui paikka talonrakennusteknikkopuolella, mutta vuoden opintojen jälkeen pääsin viimein opiskelemaan rakennusarkkitehdiksi”, Minna kertoo.

Sinnikäs yhteydenpito palkittiin

Minna valmistui vuonna 1998, jolloin rakennusala vielä kärvisteli laman jälkimainingeissa. Vaikeista ajoista huolimatta hän työllistyi pieneen vaasalaiseen suunnittelutoimistoon, jossa työskenteli lopulta 12 vuotta.

”Halusin päästä urallani eteenpäin ja hankkiuduin kehittämään osaamistani 3D-suunnittelukurssille. Kurssin vetäjänä toimi opiskeluaikainen tuttuni Juha Koivusalo, joka siviilityössään toimi suunnittelupuolen vetäjänä WasaPlanilla. Innostuin valtavasti niistä mahdollisuuksista, joita vastaperustetussa suunnittelutoimistossa vaikutti olevan, ja kurssin jälkeen pommitin Juhaa varmasti kuukausittain puheluin ja viestein. Lopulta sinnikkyys palkittiin, sillä pääsin työhaastatteluun ja lopulta töihin WasaPlanille”, Minna muistelee.

Mahdollisuus kehittyä

WasaPlan osoittautui nappivalinnaksi, ja Minna on viihtynyt talossa jo kolmentoista vuoden ajan. Nykyisessä tehtävässään suunnittelupäällikkönä Minna vetää WasaPlanin suunnitteluhankkeita ja suunnittelee paljon myös itse.

”Työpöydälläni on kaikkea uniikeista omakotitaloista kerrostaloihin ja liikekiinteistöistä päiväkoteihin. En edes osaa nimetä mieluisimpia töitä, kaikki ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia ja haastavia”, hän sanoo.

WasaGroupia Minna pitää erinomaisena työnantajana, joka pitää työntekijöistään ja heidän jaksamisestaan huolta. Kattavan työterveyshuollon lisäksi henkilöstöllä on ollut mahdollisuus satsata omaan hyvinvointiinsa räätälöidyllä valmennuksella.

”Lisäksi meillä on mielestäni mahdollisuus kehittyä myös ammatillisesti omien voimavarojemme ja kiinnostuksemme mukaisesti.”

Työ siirtyi etelään, mutta työyhteisö säilyi

Viime kesänä Minna kasasi muuttokuorman ja suuntasi 28 Vaasan-vuoden jälkeen pääkaupunkiseudulle lähemmäksi jo aikuisia lapsiaan. Työt siirtyivät onneksi mukana, ja nykyään Minna työskentelee WasaGroupin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa.

”Vaasassa meillä oli aivan ihana työyhteisö, ja niin on täällä Helsingissäkin! Olen viihtynyt erinomaisen hyvin. Mahtava bonus on vielä moderni toimisto, jonka alakerran jooga- ja kuntosali sekä uima-allas- ja spa-tilat ovat käytettävissä työajan ulkopuolella”, hän sanoo.

Mielekäs työ on ajoittain viedä Minnan mennessään, mutta ystävien seura, monipuoliset liikuntaharrastukset ja akvarellimaalaus auttavat häntä huolehtimaan jaksamisesta.

”Ihan paras viikkorutiinini on, kun käyn toimiston alakerrassa spa-osastolla uimassa ja rentoutumassa aikuisten lasteni kanssa, ja sen jälkeen menemme yhdessä syömään sekä vaihtamaan kuulumisia.”

Kiinnostuitko uramahdollisuuksista WasaGroupissa?

Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä avoin hakemus.

Ota meihin yhteyttä