WasaGroup laajentaa rahoittajakumppanuuksiaan: Kuopion Neulamäen pelastusasemalle uusi omistaja

WasaGroup sopi tammikuun lopussa merkittävästä kiinteistökaupasta, jolla Kuopioon rakenteilla oleva Neulamäen pelastusasema siirtyy valmistuttuaan pohjoismaisiin leasingratkaisuihin erikoistuneen Nordisk Rentingin omistukseen.

– Kyseessä on WasaGroupille merkittävä kauppa ja avaus uudelle sijoittajayhteistyölle, kertoo toimitusjohtaja Timo Pahkala. – Olemme erittäin iloisia, että hankkeeseen löytyi maineikas ja vakavarainen kumppani, joka omistaa jo ennestään paloaseman Kuopiossa ja on siten tuleville käyttäjille tuttu vuokranantaja. WasaGroupin strategiana on toteuttaa kiinteistöhankkeita eri sijoittajakumppaneille. Lisäksi painotamme paikallista kehittämistä; tämänkin kohteen rakentavat paikalliset urakoitsijat.

Vuokralaisena toimii Pohjois-Savon hyvinvointialue

Pääpelastusasema sijaitsee strategisesti valtatie 5:n vieressä ja lähellä esimerkiksi Savilahden kampusaluetta ja Kuopion yliopistosairaalaa. Pääpelastusasemalle sijoitetaan muiden muassa onnettomuuksien ehkäisyn ja varautumisen palveluita sekä 24/7-toimivat pelastustoiminnan ja ensihoidon palvelut. Myös Palomuseo sijoitetaan pääpelastusasemalle.

Kuopion kaupunki on allekirjoittanut pelastusaseman esivuokrasopimuksen, joka on siirtynyt Pohjois-Savon hyvinvointialueelle. Pelastusasema valmistuu käyttöön tämän vuoden lopulla ja avajaisia on tarkoitus viettää maaliskuussa 2024.

– Uudelle maakunnalliselle pääpelastusasemalle tulee toimivat ja monipuolisen palvelutuotannon todella hyvin mahdollistavat toimitilat, sanoo Pohjois-Savon hyvinvointialueen pelastustoimen ja turvallisuuspalveluiden toimialajohtaja Jukka Koponen.

– Uusi Kuopion alueella sijaitsevan pelastusaseman vuokrasopimus hyvinvointialueen kanssa on hyvä esimerkki meidän ydinliiketoiminnastamme. Nordisk Renting on toiminut jo melkein 40 vuotta julkisen sektorin pitkäaikaisena kumppanina, tähdentää toimitusjohtaja Caroline Bertlin.

Pelastusasema toteutetaan Wasa360-palvelumallilla

WasaGroup on vahvasti mukana yhteiskuntakiinteistöjen markkinassa ja toteuttaa Neulamäen pelastusaseman Wasa360-palvelumallilla. Noin 4700 m2:n pelastusaseman on suunnitellut WasaGroup-konserniin kuuluva suunnittelutoimisto WasaPlan Oy.

 

Lisätiedot:

Timo Pahkala
Toimitusjohtaja
WasaGroup-konserni
+358 50 361 4664
timo.pahkala@wasagroup.fi

Caroline Bertlin
Toimitusjohtaja
Natwest Nordisk Renting
+46 76 852 3282
caroline.bertlin@natwest.com

Marko Juhokas
Johtaja
Natwest Nordisk Renting
+358 40 735 4997
marko.juhokas@natwest.com

Ota meihin yhteyttä