Sähköasentajan ammatti antoi Alexander Mangsille tukevat eväät lisäopintoihin ja sähkösuunnittelijan töihin

Alexander Mangs työskentelee sähkösuunnittelijana WasaGroupin tytäryhtiössä, suunnittelutoimisto WasaPlanilla. Työnsä parhaiksi puoliksi hän nimeää monipuoliset suunnittelutehtävät ja mukavat työkaverit.

Nykyisiin tehtäviinsä Alexander Mangs on päätynyt monen mutkan kautta ja osin myös sattumalta.

”Lukion ja armeijan jälkeen en oikein tiennyt, mitä haluaisin tehdä. Sähkö oli aina kiinnostanut jollain lailla, ja niinpä päädyin ammattikouluun opiskelemaan sähköasentajaksi. Tein asennushommia opintojen ohessa ja vielä vuoden verran valmistumisen jälkeenkin, mutta aika nopeasti päätin jatkaa opiskelua,” hän kertoo.

Alexander valmistui sähköinsinööriksi Novia AMK:sta vuonna 2015, ja pääsi sähkösuunnittelijaksi pieneen paikalliseen suunnittelutoimistoon. Muutaman vuoden kuluttua Alexander siirtyi yrityskauppojen myötä WasaPlanille.

”Totta kai muutostilanne oli vähän jännittävä. Hyvin pian kuitenkin ymmärsin ne positiiviset näkymät, jotka entistä isommassa yrityksessä odottivat. Hyvillä mielin siis tulin taloon,” hän sanoo.

Sähkösuunnittelijan työ edellyttää kokonaisvaltaista osaamista

Alexander oli tottunut työskentelemään pienessä tiimissä yhteisten projektien parissa. WasaPlanilla työ on ollut aikaisempaa itsenäisempää.

”Sain alusta asti omia suunnitteluprojekteja, minkä vuoksi ammatillinen kasvuni on WasaPlanin aikana ollut nopeaa. Vastuuseen on kuitenkin saanut kasvaa vähitellen, sillä teemme kolmen hengen tiimissämme tiivistä yhteistyötä ja tukea saa aina tarvitessaan,” Alexander kertoo.

WasaPlanilla tehdään sähkösuunnittelua pääasiassa WasaGroupin rakennuttamiin kohteisiin kuten päiväkoteihin, liikekiinteistöihin sekä liikunta- ja teollisuushalleihin. Suunnittelijat toimivat myös sähkötöiden valvojina työmailla.

”Työhön ei pääse kyllästymään, sillä jokainen kohde on ainutlaatuinen. WasaPlanilla jokainen hoitaa omat projektinsa alusta loppuun itse, minkä vuoksi suunnittelijan tulee hallita laajoja kokonaisuuksia. Työn monipuolisuus on sen ehdoton plussa,” Alexander toteaa.

Käytännön kokemuksesta on paljon hyötyä

Alexanderia ei harmita, että tie insinööriopintoihin vei ammattikoulun ja sähköasentajan töiden kautta – päinvastoin.

”Nyt jälkiviisaana voin todeta, että aikaisempi koulutus ja käytännön asennushommat tekivät minusta paremman suunnittelijan. Sähkösuunnittelijana kun pitää toimivien ja turvallisten ratkaisujen lisäksi huomioida myös suunnitelmien toteutettavuus. Osaan hypätä asentajan kenkiin ja tarkastella piirustusten laatua sitä kautta,” hän kertoo.

Ei vapaa-ajan ongelmia

Työyhteisöään Alexander kehuu rennoksi ja yhteisölliseksi.

”Olemme kaikki yhtä porukkaa. Arvostan kivaa ilmapiiriä, jossa voi työn lomassa jutella muutakin. Yhteiset tapahtumat lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta entisestään.”

Työasiat Alexander pyrkii jättämään toimistolle – kolmen pienen lapsen isän illat ja viikonloput kuluvat pääasiassa perheen kanssa touhuten.

Kiinnostuitko uramahdollisuuksista WasaGroupissa?

Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä avoin hakemus.

Ota meihin yhteyttä