Odotettu arki alkoi WasaGroupin toteuttamissa uusissa päiväkodeissa Vaasassa ja Nokialla

Päiväkoti Verkanappulat Oy:n kaksi uusinta päiväkotia valmistuivat Vaasan Länsiniittyyn ja Nokian Harjuniittyyn vuoden 2022 lopussa ja heti vuodenvaihteen jälkeen ne toivottivat niin henkilökunnan kuin lapsiryhmätkin tervetulleeksi viihtyisiin tiloihinsa. Molempien hankkeiden toteutuksesta vastasi WasaGroup Oy ja pääurakoitsijana toimi WasaCon Oy.

Elokuussa 2021 Vaasan ja Nokian kaupungit käynnistivät tahoillaan tontinluovutuskilpailun, jossa etsittiin rakennuttaja-palveluntuottajaparia päiväkodille.

”Olemme toteuttaneet Verkanappuloiden kanssa lukuisia onnistuneita päiväkotiprojekteja, ja vuosien varrella hioneet konseptistamme oikein toimivan. Tämä huomattiin niin Vaasassa kuin Nokiallakin, ja meidät valittiin toteuttajaksi molempiin hankkeisiin,” WasaGroupin hankekehityspäällikkö Marika Kasi-Kangasmaa sanoo.

Tiukka aikataulu edellytti huolellista suunnittelua

Hankkeiden suunnittelu alkoi tammikuussa 2022, rakentaminen kesän kynnyksellä ja valmiit tilat luovutettiin käyttäjälle joulun ja uudenvuoden välipäivinä.

”Suurin haastaja meillä oli tiukka aikataulu, mutta kaiken aikaa saatoimme luottaa siihen, että se pitää. Tutun yhteistyökumppanin kanssa kaikista yksityiskohdista oli helppo sopia jo suunnitteluvaiheessa, ja meidät pidettiin ajan tasalla kuukausittaisissa työmaakokouksissa. Kaiken kaikkiaan yhteistyö WasaGroupin kanssa oli tälläkin kerralla erittäin jouhevaa,” Päiväkoti Verkanappuloiden johtaja Minna Takkula kertoo.

Wasa360 helpottaa tilaajan työtä

Vaasan ja Nokian päiväkodit toteutettiin Wasa360-palvelumallilla, jossa WasaGroup vastaa hankkeen rahoituksesta, suunnittelusta, toteutuksesta ja kiinteistön ylläpidosta koko sen elinkaaren ajan.

Minna Takkulan mukaan malli palvelee Verkanappuloita erittäin hyvin.

”Minulle on tärkeää tietää, että hankkeet etenevät sovitusti, vaikka en itse vierailisi työmaalla viikoittain. WasaGroupin kanssa hankkeet suunnitellaan aina perinpohjaisesti, sovitut asiat kirjataan ylös ja niistä pidetään kiinni. Niin tapahtui tälläkin kerralla – kaikki sujui niin kuin oli suunniteltu,” Takkula sanoo.

Lapsiryhmät ja henkilökunta asettuivat taloksi uusiin tiloihin heti alkuvuodesta 2023.

”Tilat vaikuttavat oikein toimivilta, sillä niihin suunniteltiin useita arkea helpottavia ratkaisuja kuten tilavat kuraeteiset, hyvin saavutettavat varastot ja riittävästi pienryhmähuoneita. Pidän myös siitä, millä tavalla hirsirakentaminen näkyy tiloissa, ja piha-alueethan ovat aivan mahtavat,” Minna Takkula sanoo.

Lue myös:
WasaGroup-konserni on valittu Tuusulan Peltokaaren päiväkodin toteuttajaksi

 

Ota meihin yhteyttä