Työyhteisökyselystä kaikilla mittareilla edellistä vuotta paremmat tulokset

WasaGroupin työyhteisökyselyyn viime vuodelta vastasi 90 prosenttia henkilöstöstä. Sekä vastausten määrä että tulokset kyselyn kaikilla osa-alueilla nousivat edellisvuodesta. Erityisen tyytyväisiä oltiin omaan ja esihenkilötyöhön.

Työyhteisökyselyllä mitataan henkilöstön työkykyä, stressitasoa ja sitoutumista työnantajaan sekä arvioidaan työntekijöiden tilannetta viidessä eri kategoriassa, jotka ovat oma työ, työyhteisön toimivuus, esihenkilön toiminta, osaaminen ja uudistuminen sekä toimintakyky ja voimavarat.

WasaGroup-konsernin osalta vastausprosentti viime vuodelle oli 90 prosenttia, eli kyselyyn vastasi 54 henkilöä. Kaikkien vastausten keskiarvo oli 4,04 asteikolla 1–5. Vastauksissa 19 prosentissa kaivattiin kehittämistä ja 81 prosenttia vastaajista piti tilannetta riittävän hyvänä. Työkyvyn keskiarvo oli 8,54 asteikolla 0–10. Stressitason keskiarvo oli 2,37 asteikolla 1–5.

– Kyselyn tuloksissa näkyy positiivinen muutos edelliseen vuoteen verrattuna, iloitsee henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka. – Tulokset kertovat, että yhtiössä on tehty oikeita asioita oikeilla toimintatavoilla. Henkilöstö voi uuden toimitusjohtajamme Timo Pahkalan johdolla hyvin, ja johtoryhmäkin on päässyt kunnolla kiinni kehitystyöhön. Koko henkilöstö on mukana tekemisessä, ja esihenkilötyöhön ollaan selkeästi tyytyväisiä. Oma työ ja esihenkilön toiminta saivat korkeimmat arvosanat 4,11, ja tämä on osa-alue, johon työnantaja varsinkin pystyy vaikuttamaan.

Työyhteisökyselyn tulokset on viestitty henkilöstölle ja käydään tarkemmin läpi tiimeittäin. Kehitysehdotukset poimitaan johtoryhmälle ja vastuutetaan aikataulutettaviksi esihenkilöille. Seuraava kysely toteutetaan vuoden viimeisellä kvartaalilla.

Ota meihin yhteyttä