SSO ja WasaGroup suunnittelevat Lohjalle kauan kaivattua hotellia

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO ja WasaGroup Oy suunnittelevat Lohjan sydämeen paikallisten ja matkustavien ihmisten paljon toivomaa hotellia, joka toteutuessaan kasvattaisi alueen majoituskapasiteetti merkittävästi.

– SSO:lle on missionsa Tehdään yhdessä parempi paikka elää mukaisesti erityisen tärkeää kehittää kotiseudun elinvoimaa. Siksi onkin erityinen ilo kertoa nyt lohjalaisille, että olemme aloittaneet hotellikokonaisuuden suunnittelun. Toteutuessaan hotelli toisi Lohjalle merkittävästi lisää mahdollisuuksia työ- ja vapaa-ajan matkustamiseen sekä tapahtumien järjestämiseen, kertoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér.

Hotellia suunnitellaan keskeiselle paikalle torin läheisyyteen Sokeripala-kiinteistöstä tunnettuun Sepänkadun kortteliin. Suunnittelutyö on vasta alkamassa, ja sen yhteydessä selviää, tuleeko vuonna 1938 valmistuneesta funkisrakennuksesta osa hotellikokonaisuutta.

– SSO suunnittelee tontille Suomen arvostetuimpaan ketjubrändiin Sokos Hotels -ketjuun kuuluvaa matkailu- ja ravitsemiskaupan palvelukokonaisuutta, johon toteutuessaan tulisi noin 100 huonetta, kokoustiloja sekä ravintolatoimintaa. Kiinteistöön voi tulla myös muita tiloja, joten eri toimijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, sanoo Finér.

SSO on tehnyt hotellin suunnittelusta yhteistyösopimuksen WasaGroupin kanssa, jonka suunnitteluvaraus kohteeseen jatkuu Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunnan 13.12.2022 tekemällä päätöksellä.

– On hienoa päästä suunnittelemaan Lohjan kaupungin parhaalle paikalle kohdetta, joka lisää alueen elinvoimaa, sanoo WasaGroupin hankekehitysjohtaja Jusu Kainulainen. – Resurssikestävyyden lisäksi korostamme suunnittelussa paikallista osaamista ja kehittämistä ja kaikkien sidosryhmien, myös kiinteistön loppukäyttäjien, huomioon ottamista. Selvitämme aina, voiko hankkeessa hyödyntää vanhaa kiinteistökantaa sekä mahdollisuudet uusiutuvan energian käyttöön. Parhaimmillaan hotelli ja sen yhteyteen kehitettävät toiminnot muodostavat toisiaan syleilevän kokonaisuuden, joka lisää kaupunkilaisten ja vierailijoiden viihtyvyyttä.

 

Kuvassa vasemmalta Jusu Kainulainen (WasaGroup Oy), Timo Pahkala (WasaGroup Oy), Tapio Finér (SSO) ja Pekka Puistosalo (Lohjan kaupunki). Kuva Anu Karppinen, SSO.

Lohjan kaupungin näkökulmasta tämä SSO:n ja WasaGroupin yhteinen hotellihanke on hieno asia ja tulee toteutuessaan elävöittämään Lohjan kaupunkikeskustaa merkittävällä tavalla. Samalla uusi hotelli tuo mukanaan kauan kaivattua mittavamman kokoluokan majoituskapasiteettia Lohjan ytimeen. Tämä hotellihanke osuu myös hienosti Lohjan uuteen visioon, jonka keskeinen viesti on, että Lohja tunnetaan elämästä nauttivien ihmisten valintana, kertoo Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo.

Yhtenä tärkeänä lähtökohtana suunnittelussa on energiaystävällisyys. Hiilineutraaliutta tavoittelevan rakennuksen tarvitsema energia tuotettaisiin pääosin S-ryhmän itse tuottamista, täysin uusiutuvista energialähteistä. Suunnittelun edetessä selviää myös, haetaanko kohteelle ympäristösertifikaattia.

 

 

Lisätiedot:

Jusu Kainulainen
Hankekehitysjohtaja
WasaGroup Oy
040 826 6737
jusu.kainulainen@wasagroup.fi

Tapio Finér
Toimitusjohtaja
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO
040 540 2006
tapio.finer@sok.fi

Pekka Puistosalo
Elinvoimajohtaja
Lohjan kaupunki
044 374 3440
pekka.puistosalo@lohja.fi

 

Ota meihin yhteyttä