Ylivieskan Taanilaan tulossa uusi palvelukeskittymä

Ylivieskan keskustan kupeessa sijaitsevalle Taanilan alueelle suunnitellaan uutta koulutuksen, liikunnan, kaupan ja palveluiden keskittymää. WasaGroup ja Ylivieskan kaupunki ovat solmineet kaksivuotisen kehittämissopimuksen, jonka avulla alueelle tavoitellaan uusia toimijoita.

Taanila sijaitsee kahden valtatien risteyskohdassa, ja alueen vahvuutena onkin vilkkaat liikenneväylät, jotka tuovat kävijöitä alueelle läheltä ja kauempaakin.

”Taanilasta voi tulla portti Ylivieskaan, paikka, joka saa myös matkalaiset pysähtymään”, sanoo kaupunginjohtaja Maria Sorvisto. Hänen mukaansa Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa, sillä yhtenä sysäyksenä hankkeelle oli uuden koulun rakentaminen alueelle. Koulun ympäristöön rakennetaan mittava lähiliikunta-alue, mikä huomioidaan alueen palvelutarjonnan suunnittelussa.

”Taanila ei tule korvaamaan nykyistä tarjontaa, vaan tavoitteena on tuoda Ylivieskaan jotain uutta. Se pitää sisällään paitsi kauppaa ja palveluja myös toiminnan ja olemisen paikkoja”, kuvailevat Sorvisto ja WasaGroupin myyntijohtaja Petteri Saarinen hankkeen tavoitetta.

”WasaGroup on hyvä kumppani tämän tyyppiselle aluekehittämiselle.” -Maria Sorvisto, kaupunginjohtaja, Ylivieska

Taanilaan tavoitellaan lähialueiden perheitä palvelevia lähitoimintoja. Hyvät palvelut ja erinomaiset liikuntamahdollisuudet houkuttelevat tulevaisuudessa alueelle myös lisää lapsiperheitä. Palveluiden lisääminen tuo alueelle lisää työpaikkoja.

”WasaGroup on hyvä kumppani tämän tyyppiselle aluekehittämiselle. WasaGroupin osaaminen ja aktiivinen toimiminen koko Suomessa sekä kumppaniverkosto ovat osoittautuneet hyväksi yhdistelmäksi hankkeen eteenpäin viemisessä”, kertoo Maria Sorvisto kehityshankkeen edistymisestä.

Paikka tapahtumille ja viihtymiselle

Tavoitteena on, että Taanila täydentää Ylivieskan palvelutarjontaa poiketen keskustan ja Savarin alueen tarjonnasta. Hankkeen tavoitteena on löytää Taanilaan toimijoita, jotka monipuolistaisivat ja vahvistaisivat Ylivieskan kaupallista rakennetta ja lisäävät palvelutarjontaa.

Taanilasta voi kehittyä Ylivieskan tapahtumakeskus, johon saavutaan läheltä ja kaukaa, ja siellä voivat viihtyä niin paikkakuntalaiset kuin vierailijatkin. Taanilaa kehitetään kokonaisuutena ja alueelle lähdetään luomaan kokonaan omaa profiilia. Alueen rakentaminen voidaan toteuttaa vaiheittain.

”Ylivieskan jo valmiiksi vahva kaupallinen painoarvo on poikkeuksellinen kaupungin kokoluokkaan suhteutettuna. Sijainti antaa hyvät mahdollisuudet kehittää palveluiden ja kaupan palvelurakennetta edelleen”, sanoo Petteri Saarinen.

Lisätietoja antavat:

Petteri Saarinen, myyntijohtaja, WasaGroup Oy, p. 046 876 0310, petteri.saarinen@wasagroup.fi

Maria Sorvisto, kaupunginjohtaja, Ylivieskan kaupunki, p. 044 429 4210, maria.sorvisto@ylivieska.fi

Ota meihin yhteyttä