Vaasan uusi liikekeskus harjakorkeudessa

Vaasan Kivihaassa vietettiin 30.10. Kvartsikatu-liikekeskuksen harjannostajaisia.

Vaasan Kivihaan ostoskeskusalueella vietettiin WasaGroupin Wasa360-toimintamallilla toteutettavan Kvartsikatu-liikekeskuksen harjannostajaisia.

Monipuolinen kaupan ja palveluiden liikekeskus

Kvartsikadun kiinteistöstä muodostuu monipuolinen teknisen kaupan ja palveluiden liikekeskus, sillä sinne muuttavat Onninen Express -myymälä, Kone Nygård, Autoklinikka, Rengashuolto Fant ja WasaGroupin pääkonttori. Lisäksi rakennukseen tulee lounasravintola.

”Kvartsikadun kiinteistössä eri käyttäjien toiminnot tukevat toisiaan. Kiinteistössä on vielä muutama toimi- sekä toimistotila vapaana, ja minuun voi olla niistä yhteydessä”, myynti- ja viestintäasiantuntija Anna-Lena Back sanoo.

LVI-, sähkö-, kylmä-, teollisuus ja infratuotteisiin erikoistuneen Onninen Expressin sekä pienkoneita ja niiden varaosia myyvän Kone Nygård uudet tilat valmistuvat jo marraskuun aikana ja Rengashuolto Fantin tilat ovat muuttokunnossa vuoden loppuun mennessä. Suomen johtavan vauriokorjaamoketju Autoklinikan ensimmäisen Vaasan toimipisteen sekä lounasravintolan tilat valmistuvat maaliskuun 2020 loppuun mennessä ja loput tilat kevään kuluessa.

Vaasan Kivihaka on rakennettu täyteen

Kvartsikatu-liikekeskusta rakennetaan Vaasan Kivihaan ostoskeskusalueen viimeiselle rakentamattomalle tontille. Vaasan Kivihaan ostoskeskusalue on saavuttanut kriittisen massan, joka houkuttelisi alueelle vielä nykyistäkin enemmän kaupan alan toimijoita.

”Nyt Vaasan Kivihakaan olisi tulossa enemmänkin kaupan alan toimijoita, mutta käytettävää rakennusoikeutta ei enää valitettavasti ole”, sanoo WasaGroupin konsernijohtaja Ari Tyynismaa.

Ainutlaatuinen Wasa360-malli

Kvartsikadun kiinteistö on toteutettu WasaGroupin kehittämällä tehokkaalla Wasa360-konseptilla, jossa hankkeen kokonaisvastuu on WasaGroupilla. Wasa360-mallissa WasaGroup-konserni vastaa kiinteistön kehittämisestä, projektinjohdosta, suunnittelusta ja toteutuksesta sekä vuokraamisesta ja rahoituksesta.

Kvartsikadun kohteen rahoittaa WGF III -kiinteistökehitysrahasto, joka myös omistaa kiinteistön ja toimii käyttäjien vuokranantajana.

WasaGroup on ollut vahvasti mukana Kivihaan kauppakeskittymän kehittämisessä. Konserni on aiemmin toteuttanut Wasa360-mallilla Kiillekujan päiväkodin, Moreenikujan liikekiinteistön, Lähdesmäen sekä Lidlin ja Shellin liikekiinteistöt sekä Gneissihovin kiinteistön. Sen lisäksi konsernin rakennusyhtiö on rakentanut Citymarketin, Starkin, Automaan ja Tokmannin kiinteistöt sekä toteuttanut Prisman laajennuksen.

Kvartsikatu 2

Kvartsikadun liikekiinteistön on suunnitellut suunnittelutoimisto WasaPlan Oy pääsuunnittelijanaan Minna Tyynismaa. Kiinteistön rakentamisesta vastaa rakennusliike WasaCon Oy, ja vastaavana työnjohtajana toimii Petteri Kielinen. Rakennuttamisesta on vastannut kokonaisuudessaan WasaGroup Oy ja rakennuttajainsinööri Riikka Murto-Koivisto.

Kiinteistön pinta-ala on 8 900 neliömetriä. Ensimmäisenä valmistuu kiinteistön Kivihaantien suuntainen osa, jossa on tekniselle kaupalle ja palveluille sopivaa korkeaa tilaa. Myöhemmin ensi keväänä valmistuu Kvartsikadun suuntainen kokonaan kaksikerroksinen siipirakennus.

Ota meihin yhteyttä