WasaGroup onnittelee kaikkia kevään valmistuneita ja myöntää stipendejä rakennusalan opiskelijoille

WasaGroup onnittelee kaikkia tänä keväänä valmistuneita!

WasaGroup onnittelee valmistuneita myös stipendien muodossa. WasaGroup hallinnoi stipendirahastoa, joka muodostettiin rakennusliike WasaConin 20-vuotisjuhlavuonna. Stipendirahaston stipendit jaetaan vuosittain oppilaitosten toimesta ansioituneille osaajille. Tänä vuonna stipendejä on lahjoitettu seitsemään oppilaitokseen ammattiopistoista ammattikorkeakouluihin yhteensä noin 4000€:n arvosta. Stipendin on saanut 18 opiskelijaa.

Yksi stipendin saajista on sittemmin WasaGroupille laskentainsinööriksi työskentelemään tullut Jonne Blåfield. Blåfield opiskeli rakennustekniikkaa Vaasan ammattikorkeakoulussa ja sai stipendin hyvästä koulumenestyksestä.

– Hain alun perin WasaGroupille kesätöihin enkä silloin vielä edes tiennyt saaneeni stipendiä. Haastatteluun mennessä sain tiedon stipendistä ja olihan se hauska yhteensattuma.

Myös henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka pitää yhteensattumaa positiivisena yllätyksenä.

– Ohjeistamme oppilaitokset antamaan myöntämämme stipendit hyvin opinnoissaan menestyneille, ahkerille opiskelijoille. Ilman muuta se, että Jonne oli täyttänyt nämä kriteerit myös koulunsa mielestä, oli myönteinen asia rekrytointitilanteessa. Myöntämiemme stipendien ansiosta opiskelijoiden tietämys meistä lisääntyy ja saamme vuosi vuodelta enemmän hyviä työnhakijoita.

Blåfield on viihtynyt WasaGroupilla hyvin. Hän pitää työyhteisöä mukavana, hauskana ja tiiviinä, vaikka porukkaa onkin paljon. Työnsä hän kokee mielekkääksi. Wasa360-konseptin kanssa työskenteleminen on ollut erilaista, mihin hän on normaalisti tottunut. Siinä missä rakennusliikkeet perinteisesti tarjoavat vain rakentamista muiden hankkeisiin, Wasa360-konseptin myötä tarjous- ja laskentaprosessi on huomattavasti kokonaisvaltaisempi, kun vastaamme koko hankkeesta hankekehittäjän ja rakennuttajan roolissa.

– Siinä joutuu ottamaan huomioon paljon enemmän eri asioita. Lopputulos on varmasti parempi, kun meillä on muihin verrattuna niin monet eri osa-alueet mukana rahoituksesta suunnitteluun, rakennuttamiseen ja urakointiin ja hoidamme myös kiinteistöjen ylläpidon.

Opiskeluista Blåfield toteaa, että kovalla työllä pärjää ja asenteella.

– Motivaatio täytyy olla kohdallaan, niin saa homman hoidettua kerralla kunnolla.

Ota meihin yhteyttä