WasaGroup ja Orimattilan kaupunki solmineet esisopimuksen uuden kaupunginosan kehittämisestä

Orimattilan kaupunki ja WasaGroup ovat solmineet esisopimuksen Hennan alueen kehittämisestä.

WasaGroup ja Orimattilan kaupunki ovat solmineet 28.5.2019 esisopimuksen hybridikorttelin toteuttamisesta Hennan alueelle. Kyseessä on uuden kaupunginosan ensimmäinen ja merkittävä kiinteistö, joka mahdollistaa uuden alueen suunnitellun toteuttamisen.

Moderni pikkukaupunki hyvien liikenneyhteyksien äärellä

Henna on uusi moderni puutarhakaupunki Orimattilassa Helsinki-Lahti-oikoradan varrella. Hennan alueelle rakennetaan 15 000 asukkaan vähähiilinen, energiatehokas ja yhteisöllinen kaupunginosa. Hennan alueelle tulee kerrostaloja, rivitaloja ja kaupunkipientaloja sekä palvelut sujuvan arjen mahdollistamiseksi.

Uusi kaupunginosa on Orimattilan tulevaisuuden asumisen ja työpaikkojen alue hyvien liikenne yhteyksien äärellä. Hennan rautatieasemalta pääsee kerran tunnissa Helsinkiin noin 50 minuutissa ja Lahteen 15 minuutissa.

Hybridikortteli tuo palvelut lähelle

Orimattilan kaupunki ja WasaGroup ovat solmineet esisopimuksen hybridikorttelin toteutuksesta Hennan alueelle. WasaGroupin kehittämä hybridikorttelikonsepti yhdistää asumisen, palvelut ja työpaikat sekä julkiset palvelut hyvälle sijainnille.

”WasaGroupin hybridikortteliajatus tukee erinomaisesti uuden kaupunginosan rakentumista, kun se mahdollistaa asuntojen lisäksi mm. päivähoitopalveluiden, muiden palveluiden ja liiketilojen sijoittumisen”
– Kristian Keinänen, hankepäällikkö, Orimattilan kaupunki

Hennan hybridikortteliin tulee asuntojen lisäksi tilat päiväkodille, liike- ja toimistotiloja sekä Orimattilan kaupungin Henna-info. Orimattilan kaupunki vuokraa rakennettavasta kiinteistöstä tilat 3-ryhmäiselle päiväkodille, jonka toiminnassa tulee näkymään Orimattilan varhaiskasvatuksen luonnonläheisyyden painotus lasten hyvinvoinnin ja luovuuden tukemiseksi.

Henna-info on kaupungin palvelupiste, joka tulee toimimaan myös Hennan aseman odotustilana. Tilat suunnitellaan siten, että niihin on mahdollista sijoittaa jatkossa myös muita julkisia palveluita, kahvio- tai ravintolatoimintaa, postipalveluita sekä kaupan tai lähituottajien noutopisteitä.

Hybridikortteliin tulee asumisen lisäksi liiketiloja

Uusi rakennettava hybridikortteli tarjoaa huippuluokan sijainnin ja modernin toimitilaympäristön yrityksille. Kiinteistön ensimmäiseen kerrokseen toteutetaan liiketiloja ja toimistotilat sijoittuvat kiinteistön 2. ja 3. kerroksiin.

”Hybridikorttelin vahva palvelutarjonta tuo asiakasvirtaa ja elämää alueelle, siksi yritystoiminnan sijoittuminen korttelissa on ideaalista. Käydään jo keskusteluja toimitilojen vuokraamisesta, mutta vielä löytyy vapaita tiloja kiinnostuneille yrityksille”
– Anna-Lena Back, myynti- ja viestintäasiantuntija, WasaGroup

Kiinteistön 4. ja 5. kerrokseen suunnitellaan laadukkaita omistusasuntoja. Asuntoja on yhteensä noin 10 ja niitä on tarkoitus toteuttaa yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Hennan pohjoispuolella sijaitsee laaja yritysalue, joka sijaitsee logistisesti Suomen asutuksen ja väylien varrella.

Toteutus Wasa360-konseptilla

Hennan hybridikorttelin kehittämisestä, suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa WasaGroup. Kohteen rahoittaa ja omistaa WasaGroupin hallinnoima WGF-kiinteistökehitysrahasto, joka toimii tilojen vuokranantajana.

”Hennan hybridikortteli toteutetaan WasaGroupin kokonaisvaltaisella Wasa360-konseptilla, jossa WasaGroup vastaa koko hankkeesta alusta loppuun saakka, aina suunnittelusta toteutukseen ja rahoitukseen saakka”
– Anna-Lena Back

Hybridikorttelin tarkempi suunnittelu aloitetaan sekä tilojen käyttäjien etsintä jatketaan välittömästi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Kiinteistön tilojen on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

”WasaGroup on kumppani, jolta löytyy kaikki kiinteistöhankkeessa tarvittavat palvelut ja joka voi hoitaa koko hankkeen alusta loppuun saakka aina rahoitus mukaan lukien”
– Anna-Lena Back

Lisätietoja:

Anna-Lena Back
myynti- ja viestintäasiantuntija
WasaGroup Oy
Puh. 050 403 6440
etunimi.sukunimi@wasagroup.fi

Kristian Keinänen
hankepäällikkö
Orimattilan kaupunki, elinvoima- ja tekniset palvelut
Puh 044 781 3702
etunimi.sukunimi@orimattila.fi

Ota meihin yhteyttä