Mustasaaren uusi urheiluhalli OP-Arena on valmistunut

Uusissa tiloissa vietetään avajaisjuhlia 3-5.11.2017

OP-Arena sijaitsee Sepänkylän keskustassa, kunnan suuren koulukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kokonaisuudessaan urheiluhalli käsittää noin 3200 neliömetriä. Hallissa on kaksi täysikokoista palloiluhallia sekä sosiaalitilat. Hallista löytyy myös kahvio sekä EasyFit-liikuntakeskus.

Avajaistilaisuudessa on mahdollisuus tutustua valmiiseen liikuntakeskukseen ja sen tulevaan toimintaan sekä tavata rakentajan, operaattorin ja kunnan edustajat.

Uudenlainen Wasa360-kiinteistökonsepti koulu- ja urheilurakentamiseen

Liikuntahallin vuokralaisena ovat sekä Mustasaaren kunta että yksityisen urheiluhallioperaattori Joensuun Liikuntakeskus Oy. Tilat palvelevat kunnan koululiikuntaa arkisin päiväaikaan. Joensuun Liikuntakeskus Oy vastaa toiminnasta ja vuokraa tiloja arki-iltaisin ja viikonloppuisin muiden toimintojensa ohella. Vaasan Osuuspankki on hallin sponsorina minkä takia sen nimi on OP Arena.

OP-Arena on täysin yksityisin varoin toteutettu hanke ja sen käyttöaste tulee olemaan erittäin korkea. Hankeen toteuttamisesta on vastannut WasaGroup-konserni, joka on toteuttanut hallin ainutlaatuisen Wasa360-konseptinsa mukaisesti. Kyseessä on täysin uudenlainen konsepti toteuttaa koululiikunnan vaatimat tilat muita ratkaisuja edullisemmin.

Wasa360-konseptissa yhdistyvät tehokas hankekehitys, innovatiivinen ja kokonaisvaltainen suunnittelu, suunnitelmallinen ja laadukas rakentaminen sekä ammattitaitoinen ja kustannustehokas kiinteistön ylläpito. Konseptissa WasaGroup-konsernin tuotantoyhtiöt toimivat yhteistyössä tilojen valmistelussa.

Hankkeessa ei ole käytetty lainkaan julkista rahaa. WasaGroup Funds Oy:n hallinnoima WGF II -kiinteistörahasto vastaa urheiluhallin kiinteistöinvestoinnista sijoittamalla hankkeeseen rahaston sijoittajilta kerättyjä varoja sekä omistamalla ja vuokraamalla hallin.

”Vuokralaisena Mustasaaren kunta välttää investointi- ja käyttökustannukset, sen lisäksi halli tuo myös verotulot kunnalle.”  Mikael Alaviitala, kehitysjohtaja, Mustasaaren Kunta

Wasa360-toteutusmalli on Suomessa poikkeuksellinen. Tavallisesti urheiluhallit nousevat suorina kuntien investointeina tai yksityisinä hankkeina, jolloin tavallisesti mukana on lisäksi julkista tukirahaa. Mallissamme kuntien vastuu kiinteistöjen omistamisen riskeistä on ulkoistettu yksityiselle toimijalle.

”Mallissamme jokainen toimija pystyy keskittyä ydinosaamiseensa. Käyttäjät tarjoavat palvelun, ja me vastaamme kiinteistöstä” sanoo Petteri Saarinen, Myyntijohtaja, WasaGroup

 

Liikuntahallit ja muut julkiset tilat ilman investointivastuuta

WGF-rahastojen kautta on toteutettu tähän mennessä 80 miljoonan euron hankkeet ja suunnittelussa on vireillä jo 500 miljoonaan euron edestä kiinteistöhankkeita. Myös OP-Arenan kaltaisia hanketta on suunnittelussa vireille Suomessa. Niissä hyvinvoinnin palvelukirjo tulee olemaan entistä laajempi. Uusiin liikuntakeskuksiin suunnitellaan pidempiä toisiaan tukevia palveluketjuja, jotka sisältävät mm. fysioterapia- ja kuntoutuspalveluita sekä työterveyspalveluita. Suunnittelussa ja valmistelussa on myös muita julkisten palveluiden tiloja, kuten hoivakodit, koulut ja päiväkodit.

”Ei ole välttämätöntä, että kunnat sijoittavat seiniin ja kattoihin, kun joku muu voi tehdä sen edullisemmin ja tehokkaammin” toteaa Ari Tyynismaa, WasaGroup konsernin toimitusjohtaja.

Ota meihin yhteyttä