Energiatehokkuuden ratkaisut tehdään jo suunnitteluvaiheessa

WasaGroupin Wasa360-palvelumalli mahdollistaa energiatehokkaat ratkaisut, joille perusta tehdään jo suunnitteluvaiheessa. Energiatehokkuuden huomioimista ohjataan jo rakennuksen suunnittelussa, jolloin on mahdollista huomioida kohteen ylläpidon ennakoiva suunnittelu.

Wasa360-kohteiden suunnittelusta vastaava WasaPlan osaa huomioida energiatehokkuuden kannalta keskeisiä ratkaisuja jo suunnittelupöydällä. Suunnittelussa pystytään hyödyntämään energiatehokkaita ratkaisuja, joita on toteutettu aiemmissa Wasa360-kohteissa.

Asiantuntevat suunnittelijat pystyvät huomioimaan energiatehokkuuden vaatimukset toimintatavoissa sekä investointien ja hankintojen ohjaamisessa. Asiantuntemus teknisesti ja taloudellisesti kannattaviin energiatehokkuustoimiin vaatii pitkäjänteistä osaamisen kehittämistä sekä eri suunnittelualojen tiivistä yhteistyötä.

 

Energiatehokkuusratkaisuista hyviä kokemuksia

WasaGroupin Wasa360-palvelumallilla rakennuttama kiinteistö Kvartsikadulla on oiva esimerkki siitä, kuinka jo suunnittelun aikana on pohdittu energiaratkaisuja. WasaGroupin omissa toimistotiloissa on käytössä monta energiatehokkuusratkaisua.

Kvartsikadun kiinteistön toimistotilojen suunnittelun aikana on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että luonnonvalo virtaa kauniisti rakennuksen tilojen läpi. Toimistotiloissa on käytetty valaistuksessa ainoastaan Led-valoja ja kaikissa WasaGroupin tiloissa on käytössä liiketunnistimet.

Myös työhuoneissa liiketunnistimet säätävät valaistuksen vain siihen osaan tilaa, missä työskennellään, ja näin esimerkiksi koko toimistossa ei pala valot muutaman työntekijän ollessa töissä.

Toimitilojen huonelämpötilan säätämiseen on panostettu jo ennen parhaillaan käynnissä olevaa energiakriisiä. Kvartsikadulla esimerkiksi tilojen lämmitys ja jäähdytys tapahtuu miellyttävästi ja vedottomasti kattoon asennettujen paneelien ansiosta. Kattopaneeleita pystytään ohjaamaan huonekohtaisesti.

Astetta Alemmas -kampanja toteutuu myös WasaGroupin omalla toimistolla, jossa huonelämpötilaa on laskettu kauttaaltaan astetta alemmas. Palautteen perusteella henkilöstön viihtyvyys tiloissa ei ole tästä kärsinyt ja energiatehokkuudesta keskusteleminen on tullut yhteiseksi puheenaiheeksi myös kahvipöydässä.

Ota meihin yhteyttä