Perinteisesti ei ole paras tapa kiinteistöinvestoinnissa

Luettuasi tämän tiedät miksi sinunkin kannattaa toteuttaa yrityksesi toimitilat vuokramallilla.

Perinteisesti yritykset haluavat investoida itse uusiin toimitiloihin ja rakennusinvestointi on nähty hyvänä tapana huolehtia yrityksen tulevaisuuden kasvusta. Valitettava totuus kuitenkin on lähes päinvastainen. Tässä artikkelissa käymme läpi kiinteistöinvestointiin liittyviä piintyneitä käsityksiä ja osoitamme, miksi kiinteistöinvestoinnin tekemiseen on järkevämpikin tapa.

Kun lähdetään itse toteuttamaan kiinteistöinvestointia, on sanomattakin selvää, että silloin poistutaan omalta osaamisalueelta. Pitkäkestoiseen ja monitahoiseen projektiin joudutaan kiinnittämään henkilöstöä sen eri vaiheisiin eikä kokonaisuuden hallinta ole johdollekaan helppoa. Vastaan tulee monia asioita ratkaistavaksi, jolloin hyvät neuvot olisivat tarpeen. Mahdollisesti olemattomalla rakennusalanosaamisella joutuu tekemään ratkaisuja, joiden tekemiseen tai niistä aiheutuviin kustannuksiin ei ole riittävää tietoa.

Lopulta, kun kaksi vuotta on keskitytty rakennusinvestoinnin läpiviemiseen, on johtoryhmällä takki tyhjä. Samalla kun juhlitaan uusien toimitilojen avajaisia, huomataankin, että oman liiketoiminnan kehittämiseen ei ole jäänyt riittävästi aikaa. Joudutaankin takamatkalta kuromaan kiinni liiketoiminnan menetyksiä.

Olisiko tältä kaikelta voitu välttyä? Kyllä olisi.

Ulkoistamalla kiinteistöinvestoinnin tekemisen kiinteistöalan ammattilaiselle, yritys voi itse keskittyä omaan ydinosaamiseen sekä oman liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Rakennusprojektin aikana joudut ottamaan kantaa vain tarpeellisiin asioihin, ja projektin etenemisestä huolehtii kokonaan muu taho. Yritys pääsee sovitussa aikataulussa muuttamaan uusiin tiloihin ilman yllätyksiä kustannuksissa. Tämä on mahdollista, kun toteuttaa omat toimitilat Wasa360-vuokramallilla. Avajaisten juhlapuheessa voikin sitten keskittyä oman liiketoiminnan uusiin innovaatioihin rakentamisvaiheessa koettujen takaiskujen kertaamisen sijaan.

Avaimet käteen -periaatteella uusiin tiloihin

Kiinteistöinvestoinnin vaivattomaan toteutukseen on siis olemassa asiakkaalle helppo ja riskitön toimintatapa: WasaGroupin Wasa360-palvelumalli. Yritys voi ulkoistaa rakennusinvestoinnin toteuttamisen kokonaan kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiselle, WasaGroupille, joka huolehtii kiinteistöhankkeen etenemisestä sovitussa aikataulussa, kantaa vastuun rakennusvaiheen riskeistä ja huolehtii siitä, että valmiit toimitilat vastaavat asiakkaan kanssa sovittua. Asiakkaan vastuu alkaa vasta kun yritys muuttaa uusiin toimitiloihin ja vuokranmaksu alkaa.

Epäilijät sanovat, että vuokratiloissa joutuu maksamaan enemmän. Vuokra sovitaan etukäteen vuokrasopimuksessa ja näin kiinteistön kulut ovat kokonaisuudessaan jo valmiiksi selvillä. Yllätykset ja kiinteistön korjauksiin liittyvät kulut ovat vuokranantajan vastuulla. Mikä siis voisi olla huolettomampi tapa?

Toiset taas sanovat, että vuokratiloissa olet kiinni tietyssä ratkaisussa koko sopimusajan. Tämä on tottakai kiinni vuokranantajasta, mutta WasaGroupin kumppanuuteen perustuvassa toimintatavassa vuokralaisen etu on myös meidän etumme. Näin ollen WasaGroup on asiakkaan kumppanina pohtimassa uusia ratkaisuja tarpeiden muuttuessa vuokra-aikana, eikä suinkaan ole mahdotonta, että asiakkaalle toteutetaan kokonaan uusi toimitilaratkaisu käynnissä olevan vuokra-ajan kuluessa. Kumppanuudessa sinun menestyksesi on myös meidän menestyksemme.

Miksi ihmeessä siis enää edes harkitset rakennusinvestoinnin tekemistä jollakin muulla tavalla?

Ota meihin yhteyttä