WasaGroup toteuttaa kiinteistöhankkeen Vaasan Klemettilässä

WasaGroup toteuttaa Vaasan Klemettilän pienen kolmion alueen kiinteistöhankkeen. Tontille rakennetaan uusi Lidl-päivittäistavaramyymälä, Neste Express -asema sekä McDonald’s-pikaruokaravintola.

Klemettilään on valmistunut ja valmistuu lähivuosina runsaasti uusia asuntoja ja nyt päästään toteuttamaan monipuolista palvelutarjontaa niin alueen asukkaita kuin koko Vaasan seutua palvelemaan.

”Siirrämme uuteen liikekeskukseen nykyisen Vaasan keskustan myymälämme ja saamme samalla hienot uudet tilat asiakkaillemme ja henkilökunnalle. Uskomme, että uusi liikekeskus otetaan Vaasassa hyvin vastaan”, Lidl Suomen kiinteistöpäällikkö Janne Toivanen kertoo.

Hanke on edennyt monen toimijan yhteistyön ansiosta. Vaasan kaupunki on toteuttanut alueen kaavamuutoksen sekä katualueen ja infran uudelleen järjestelyn. Hankekehitystä on alueella tehty vuoden verran ja nyt WasaGroup vie hanketta eteenpäin Wasa360-konseptin mukaisesti vastaten kiinteistöhankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä WGF-kiinteistörahasto kohteen rahoituksesta ja vuokraamisesta.

Neste on ollut mukana hankkeen kehittämisessä alusta asti. Alueelle rakentuva Neste Express -asema on tavoitteena avata henkilö- ja pakettiautoilijoiden käyttöön syksyllä 2020.

“Tuomme uudelle asemallemme tarjolle Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen. Sen avulla autoilija voi vähentää omaa hiilijalanjälkeään koko elinkaaren ajalta laskettuna jopa 90 %*, verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Asema on Vaasan ensimmäinen Neste MY uusiutuvaa dieseliä tarjoava asema ‒ siksi onkin erityisen hienoa päästä vastaamaan alueella asioivien asiakkaidemme toiveisiin”, kertoo Katri Taskinen, Suomen asemaverkostosta ja kuluttajamyynnistä vastaava johtaja Nesteeltä.

Tontin nykyisten rakennusten purkutyöt ovat alkaneet kesä-heinäkuun vaihteessa ja rakentaminen aloitetaan heti niiden päätyttyä.

”Olemme hakeneet Vaasan Klemettilän kohteelle rakennuslupaa ja tavoitteenamme on avata ravintola vuoden 2021 aikana. Suunnitelmiin kuuluu nopea kahden tilauspisteen autokaista, lasten leikkipaikka ja lähes sata asiakaspaikkaa. Ravintola tulee tarjoamaan lähialueella myös McDelivery-kotiinkuljetuspalvelun. Hienoa, että voimme uuden ravintolan myötä palvella asiakkaitamme Vaasassa entistäkin paremmin”, kertoo Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

”Alueella WasaGroup on äskettäin toteuttanut Green Star -hotellikiinteistön samalla konseptilla ja se on näyttänyt loistavan toimivuutensa myös koronan aikana keväällä. WasaGroup toimii koko Suomen alueella ja olemme hyvin tyytyväisiä uudesta hankkeesta omalla kotimarkkinallamme”, sanoo WasaGroupin toimitusjohtaja Johan Malm.

WasaGroupilla on käynnissä Vaasassa Wasa360-konseptilla kiinteistökehityshankkeet myös keskustassa ja Kivihaassa. Kivihakaan on suunniteltu Kivikiila-hankenimellä uudiskohdetta, johon on tulossa matalampaa tuotanto- ja toimitilaa sekä näyttävä 8-kerroksinen toimistorakennus. Parhaillaan käynnissä ovat ensimmäiset vuokraneuvottelut ja käyttäjien etsintä tiloihin on alkanut. Hankkeen ensimmäiset rakennustyöt päästään näillä näkymin aloittamaan suunnitelmien mukaisesti vuoden 2021 alkupuolen aikana. WasaGroup tekee kiinteistökehitystä myös Halpa-Hallin entisessä kiinteistössä Vaasan keskustassa. Saneeraustyöt päästään käynnistämään, kun sopimukset käyttäjien kanssa ovat valmiina. Kiinteistön alakertaan on suunnitteilla kaupallisia toimintoja ja yläkertaan toimistotiloja, joissa on vielä vapaita tiloja vuokrattavaksi.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

Ota meihin yhteyttä