VAMK tahkoaa tasaisen hyvää tuottoa WGF II -kiinteistösijoitusrahastosta

Vaasan ammattikorkeakoulu tarvitsi varallisuudelleen luotettavaa ja tuottavaa sijoituskohdetta, joten se päätti sijoittaa kolmasosan kaikista sijoituksistaan WasaGroup Fundsin WGF II -rahastoon.

Kolmen vuoden jälkeen rehtori on tyytyväinen: maksettu vuotuinen tuotto on lähes 10 %, mikä päihittää monet muut tuotteet.

Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) varat haluttiin sijoittaa turvallisesti ja tuottavasti. Rehtori Tauno Kekäle ja koulun hallitus punnitsivat sopivia sijoituskohteita ja päätyivät WGF II kiinteistökehitysrahastoon. Tämän rahaston varoilla rakennetaan julkisia rakennuksia, kuten päiväkoteja, kunnille ja kaupungeille. Valmistuvalla kiinteistöllä on siis varma vuokranmaksaja.

– Koska julkiset toimijat ovat kiinteistöjen taustalla, vuokraustoiminta on riskittömämpää. Pidimme tätä riskittömämpänä rahastona veronmaksajien rahoille, Kekäle selvittää.

Puoli miljoonaa euroa poikimassa

WasaGroup Funds käyttää VAMKin rahoja vuoden mittaan useiden julkisten rakennusten rakentamiseen. Kun esimerkiksi uusi päiväkotiprojekti valmistuu, kutsutaan rahastoon rahaa uuteen kohteeseen.

– Rahastonhoitaja tietää, millaisiin summiin olemme VAMKilla valmiita. Kun tarve ilmaantuu, he kutsuvat mukaan sijoittamaan. Aina olemme lähteneet, kun on pyydetty. Yleensä meillä on rahastossa sisässä noin puoli miljoonaa euroa, Kekäle kertoo. Päiväkoti tuottaa vuokrausaikana, ja kun päiväkoti on myyty, sijoitettu raha palaa VAMKille korkoineen.

Informaatio kulkee, eikä hihassa roikuta jatkuvasti

Tauno Kekäle on ollut sijoituskohteeseen ja yhteistyöhön WasaGroup Fundsin kanssa enemmän kuin tyytyväinen. Useiden rahastojen tuotto on 4–5 % luokkaa, mutta WGF II on maksanut koko ajan lähes 10 % tuottoa vuositasolla.

Hyvän tuoton lisäksi yhteistyö on sujunut mallikkaasti.

– Saamme tietoa kaikesta oleellisesta. Jatkuvasti ei myöskään roikuta hihassa, vaan voimme rauhassa tehdä omia juttujamme. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä, Kekäle kertoo.

Luottamus ja paikallisuus vahvistivat sijoituskohteen

VAMK on hajauttanut sijoituksiaan myös muualle, mutta jopa kolmasosa sen sijoitusvaroista on nyt WGF II -rahastossa. Entä miksi varat alun perin uskottiin juuri WasaGroup Fundsin huomaan?

– Tunnen henkilökohtaisesti yhtiön henkilöstöä, joten luotin heihin. Myös hallituksemme piti tätä konseptia uskottavana. Tuntui myös tärkeältä olla mukana nimenomaan paikallisen yhtiön toiminnassa, Kekäle kertoo.

– Aikomuksemme on ilman muuta jatkaa sijoittamista WasaGroup Fundsin rahastoihin myös tulevaisuudessa.

Ota meihin yhteyttä