WasaGroup toteuttaa DB Schenkerin logistiikkakeskuksen Lietoon

WasaGroup on sopinut DB Schenkerin kanssa logistiikkakeskuksen rakentamisesta Lietoon. Rakennustyömaa käynnistyy keväällä 2019.

WasaGroup toteuttaa KVR-urakkana uuden logistiikkakeskuksen DB Schenkerille Lietoon. DB Schenker siirtää Lietoon nykyisin Turun satama-alueella sijaitsevat terminaalitoiminnot. Uusi terminaali sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla E18-tien varrella.

Logistiikkakeskus tulee käsittämään noin 18 560 neliömetriä, josta 15 200 neliömetriä lämmintä terminaali- ja toimistotilaa sekä 3360 neliömetriä lämmittämätöntä hallitilaa.

Kohteen suunnittelutyöt aloitetaan vielä tämän vuoden puolella, rakentamaan päästään keväällä 2019, ja logistiikkakeskus valmistuu kesällä 2020.

”Olemme aiemmin toteuttaneet DB Schenkerille Vaasan ja Porin logistiikkaterminaalit, ja projektit ovat sujuneet hyvin molemmin puolin. Olemme iloisia päästessämme jälleen tekemään yhteistyötä”, kohteesta vastaava rakennuttajapäällikkö Martti Sillanpää kertoo.

Hankkeessa WasaGroup vastaa rakennustöiden projektijohdosta ja rakennuttamisesta. Rakennustyömaan urakoitsijana toimii WasaGroupin pitkäaikainen yhteistyökumppani Astora-Rakennus Oy. Terminaalin arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta vastaa suunnittelutoimisto WasaPlan Oy.

DB Schenker on maailman johtavia kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoajia, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimus­logistiikan palvelut. Vuonna 2017 DB Schenkerin liikevaihto oli 16,43 miljardia euroa ja työntekijämäärä 71 900, joista Suomessa työskentelee lähes 1300 henkilöä. Turussa DB Schenker työllistää noin 600 henkilöä, joista 250 omaa henkilökuntaa.

 

Ota meihin yhteyttä