Sievin kunnanjohtaja Mauno Ranto korostaa vuokramallin etuja kunnalle etenkin tilanteessa, jossa jo tehdyt suuret investoinnit rasittavat kunnan taloutta. WasaGroupin Wasa360-toimintamalli mahdollisti kunnalle välttämättömän hankkeen toteuttamisen nopealla aikataululla tilanteessa, jossa myös tulossa oleva sote-uudistus haastoi etenemään ripeästi. Uusi hyvinvointikeskus turvaa terveyspalvelujen säilymisen Sievin kunnassa.

Sievin uusi hyvinvointikeskus aloitti toimintansa tammikuussa 2020, kun kunnantalolla väistötiloissa olleet toiminnot siirtyivät uuteen valmistuneeseen kiinteistöön. Uudessa hyvinvointikeskuksessa toimii Peruspalvelukuntayhtymä Kallio. Kunnanjohtaja Mauno Ranto kertoo yhteistyön sujuneen hyvin ja käyttäjien toiveita otettiin hyvin huomioon suunnitteluvaiheessa. Projekti eteni suunnitellusti eikä yllätyksiä kustannusten tai aikataulun suhteen ole matkan varrella tullut vastaan.

Wasa360-konseptilla toteutettu hanke oli kunnan näkökulmasta vaivaton, kertoo kunnanjohtaja Mauno Ranto.

Verrattuna byrokraattisempaan kuntaleasing-rahoituksella toteutettuun hankkeeseen, Wasa360-konseptilla toteutettu hanke oli kunnan näkökulmasta vaivaton, kertoo Ranto. Hanke saatiin etenemään myös päätösvaiheessa sujuvasti. Hankinnassa käytettiin kilpailullista neuvottelumenettelyä ja kuntapäättäjät pidettiin jatkuvasti ajan tasalla hankkeen etenemisestä. Näin päätökset saatiin tehtyä ajallaan ja kiinteistö oli valmis käyttöönottoon noin 1,5 vuoden kuluttua neuvottelujen alkamisesta.

Kunnanjohtaja Mauno Ranto on tyytyväinen yhteistyöhön WasaGroupin kanssa, kuten myös siihen, että kunta voi tarjota asukkailleen erinomaisen palvelutason hyvinvointikeskuksessaan pitkälle tulevaisuuteen. Alusta saakka monipuolisiksi suunnitelluissa tiloissa palvelevat lääkärin ja hoitajan vastaanotto, laboratorion näytteenotto, työterveyshuolto ja työfysioterapeutti, kotihoito, neuvola ja perhetyö, toiminta- ja puheterapia, terapia ja sosiaalikeskus, sydän- ja diabeteshoitajan palvelut sekä uutena terapiakeskuksen psykiatristen sairaanhoitajien depressiohoitajan palvelut.

Yhteistyö WasaGroupin kanssa jatkuu edelleen, sillä hyvinvointikeskuksen viereen on suunnitteilla uusi liikekeskus. Lähekkäin sijaitsevat julkiset palvelut ja kaupalliset toimijat tukevat toisiaan tarjoten asiakkaille helppoa asiointia ja palveluiden hyvän saavutettavuuden keskeisellä paikalla keskustataajamassa.

Sijainti

Sievi

Koko

1000 m2

Tyyppi

Terveys- ja hyvinvointikeskus

Vuosi

2020

Omistaja

WasaGroup Funds II Ky

Kiinnostuitko tästä kohteesta?

Ota meihin yhteyttä