WasaGroup on mukana energiansäästöviikon Astetta alemmas -kampanjassa

WasaGroup on mukana Motivan Astetta alemmas -kampanjassa tänään alkaneella energiansäästöviikolla. Astetta alemmas -kampanjaan on haastettu mukaan yrityksiä, yhteisöjä, kuntia ja oppilaitoksia tekemään konkreettisia energiansäästötoimenpiteitä.

Näinä poikkeuksellisina aikoina energiansäästö on tärkeämpää kuin koskaan. WasaGroup hallinnoi Tuohex Kiinteistörahasto I ky:n ja WasaGroup Fundsin omistamia kiinteistöjä, joissa energiasäästötoimenpiteitä on jo tehty.

Konkreettisena energiansäästötoimena WasaGroup on laskenut kiinteistöjen lämpötilaa 1 asteella. Nimittäin jo yhden asteen lämpötilan pudotus vähentää 5 % lämmitysenergiasta. Lämmitys on suurin energiankulutukseen vaikuttava tekijä.

”Olemme aktiivisesti kannustaneet kiinteistöjemme käyttäjiä energiansäästöön jakamalla helposti toteutettavia vinkkejä tilojen vuokralaisille. Esimerkiksi valojen sammuttaminen tyhjinä olevista huoneista tuo säästöjä yrityksen hyväksi sähkölaskuissa. Muistutimme käyttäjiä myös siitä, että pienikin vuoto vesikalusteissa aiheuttaa pitkällä ajanjaksolla merkittävää veden hukkaa”, kertoo WasaGroupin kiinteistöpäällikkö Henriikka Kontturi.

Kiinteistöjen energiansäästötoimia tehdään yhteistyössä kiinteistöjen huoltoyhtiöiden kanssa. Henriikka Kontturi kertoo, että pääsääntöisesti kiinteistön lämmitystä ja ilmanvaihtoa ohjataan rakennusautomaation kautta. Rakennusautomaation seurantaa on nyt tehostettu WasaGropin toimesta yhdessä huoltoyhtiöiden kanssa, sillä näiden järjestelmien tehokas ja oikea-aikainen toimivuus mahdollistaa energiatehokkaan kiinteistön eikä turhia kulutuksia pääse syntymään.

Ota meihin yhteyttä