Limingan urheiluhalli valmistunut

Limingan uusi urheiluhalli, Krankka-areena, on valmistunut ja otettiin käyttöön elokuun alussa. Olosuhteet harrastamiselle ovat Limingassa nyt huippuluokkaa.

Halliin toteutettiin monipuoliset tilat eri lajeille. Kokonaispinta-alaltaan 2900 m²:n urheiluhallin liikuntasaliin mahtuu täysimittainen salibandykenttä sekä futsal-, koripallo-, sulkapallo-, käsipallo- ja lentopallokentät. Kamppailulajien sekä voimailun tilat on sijoitettu liikuntasalin päätyyn, lisäksi toisessa kerroksessa sijaitseva juoksusuora ja hyppykuoppa palvelevat yleisurheilijoita. Katsomotiloissa on yhteensä istumapaikat noin 500:lle katsojalle. Toisessa kerroksessa sijaitsevat myös toimitsijatilat sekä tekniset tilat.

Halli toteutettiin KVR-urakkana siten, että toteuttajaorganisaationa toimi WasaGroup Oy:n ja Rakennustoimisto Aresa Oy:n muodostama työyhteenliittymä. Hallin suunnittelusta vastasi WasaPlan Oy ja varsinaisen rakentamisen toteutti Rakennustoimisto Aresa Oy. Hallin olosuhteet on huolella yhdessä Limingan kunnan kanssa suunniteltu vastaamaan lajiliittojen vaatimuksia ja käyttäjien toiveita.

Limingan kunta on tyytyväinen rakennushankkeen yhteistyöhön. Hankkeen aikana näki, että myös urakoitsijalla oli halu tehdä olosuhteiltaan erinomainen liikuntatila.

Tilat ovat monikäyttöiset, sillä esimerkiksi kahvila- ja infotiski toimii myös lipunmyyntipisteenä palvellen kaikkia eri rakennuksen toimintoja. Kahviosta myös aukeaa näkymä halliin suurista ikkunoista ja siirtoseinällä avautuva verryttelytila palvelee tapahtumissa lisäaulatilana. Kahvio- ja aulatiloissa on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuuksia. Lisäksi kahviosta löytyvät popup-työskentelypisteet, joita voivat hyödyntää vaikka esimerkiksi harrastavia lapsiaan odottelevat vanhemmat. Halliin on toteutettu hyvä esitysjärjestelmä palvelemaan koulunkäyttöä ja erilaisia ottelutilanteita.

Lisätietoja antavat:

Janne Laamanen, liikuntapalvelupäällikkö, Limingan kunta, p. 040 358 6345, janne.laamanen@liminka.fi

Matti Haajamo, rakennuttajapäällikkö, WasaGroup Oy, p. 046 922 7683, matti.haajamo@wasagroup.fi

Ota meihin yhteyttä