Pieksämäen urheiluhallin toteuttaminen käyntiin

Pieksämäen urheiluhallihanke pääsee etenemään, kun hankkeen rahoitus varmistui viime viikolla. Seuraavaksi käynnistyy hankkeen hankinta- ja rakennusvaihe. Tämän hetken arvion mukaan uusi urheiluhalli luovutetaan käyttöön syyskuussa 2021.

Koronapandemia vaikutti Pieksämäen urheiluhallihankkeen rahoituksen järjestelyyn odottamattomalla tavalla. Nyt kuitenkin WGF-rahasto on saanut virallisen vahvistuksen projektin rahoituksesta ja käytännön työt päästään käynnistämään. Hankkeen toteutusvaiheen aikana selvitetään mahdollisuuksia kiriä kiinni alkuperäiseen suunniteltuun aikatauluun aiheutunutta viivästystä.

Projekti päästään käynnistämään nopealla aikataululla, sillä kohteella on lainvoimainen rakennuslupa. WasaGroup jatkaa kohteen suunnittelua ja käynnistää toteutusvaiheen valmistelut siten, että rakennustöiden aloitus ajoittuu marras-joulukuun vaihteeseen. Tavoitteena on, että Pieksämäen urheiluhallin valmistuminen ja luovutus toteutuu viimeistään 30.9.2021.

Uusi 3600 m²:n urheiluhalli rakennetaan Hiekanpään liikuntapalvelujen alueelle. Päivisin urheiluhallin liikuntasalit ovat koululaisten käytössä ja iltaisin tiloissa on mahdollista toteuttaa harraste- ja urheiluseuratoimintaa. Urheiluhallissa tulee toimimaan myös yksityinen kuntosali, joka monipuolistaa hallin palvelutarjontaa.

Ainutlaatuisella Wasa360-konseptilla toteutettava hanke mahdollistaa nykyaikaisten liikuntatilojen toteuttamisen käyttöoikeusmallin avulla, jolloin kaupungin ei tarvitse sitoa pääomia hankkeeseen toteutus- tai ylläpitovaiheessa.  Wasa360-konseptissa WasaGroup vastaa kiinteistökehittäjänä ja rakennuttajana kokonaisuudessaan kiinteistöhankkeen suunnittelusta sekä toteutuksesta ja WGF-kiinteistörahasto kohteen rahoituksesta ja vuokraamisesta. Vuokranantajana valmiissa kohteessa toimii WGF II -kiinteistörahasto.

Ota meihin yhteyttä