WasaGroupin syksy näyttää kiireiseltä

Koronapandemia on vaikuttanut kiinteistöalaan lisäämällä patoutunutta investointitarvetta. WasaGroupin syksy näyttää kiireiseltä, sillä varsinkin kunnat ja kaupungit haluavat entistä enemmän ulkoistaa tilojensa rakentamista ja omistamista sen sijaan, että koronan myötä haasteelliseksi muuttuneessa taloudellisessa tilanteessa kunnat investoisivat uusiin omiin tiloihin.

”Korona on epäsuoraisesti tehnyt merkittävän vaikutuksen kiinteistöalalle Suomessa, kun kunnat ja kaupungit ovat joutuneet ottamaan lisää velkaa toiminnan pyörittämiseen. Yleensä kun kriisi iskee yhteiskuntaan megatrendit vahvistuvat, niin myös tällä kertaa, esimerkiksi digitalisaatio ja toimitilojen vuokraaminen ovat jo kauan olleet yhteiskunnan kehityssuuntana. Wasa360-konsepti, missä WasaGroup vastaa kiinteistön suunnittelusta, toteutuksesta, käytönaikaisesta huollosta ja koko hankkeen rahoituksesta, on myötätuulessa”, sanoo toimitusjohtaja Johan Malm WasaGroupista.

WasaGroup Oy, niin kuin suurin osa yrityksistä, on saanut tuntea koronan vaikutukset Suomessa. Kevään aikana hankkeet ovat viivästyneet, neuvottelut on viivästyneet ja päätöksiä on lykätty. Nyt tilanne Suomessa on normalisoitumassa ja enemmistä viivästyksistä pyritään eroon.

WasaGroupin hankekehityskanta on kehittynyt viime vuoden aikana positiivisesti ja oli kesällä kaikkien aikojen korkein, pitkälti yli 500 MEUR.

”Meidän Wasa360-tuotteen ansiosta kiinteistökäyttäjät pääsevät keskittymään ihan aidosti hankkeen ja tilojen määrittämiseen, kun WasaGroupin asiantuntijaorganisaatio suunnittelee vaihtoehdot, toteuttaa hankkeet, huoltaa kiinteistöt sekä rahoittaa koko investointiprosessin. Wasa360 on kustannustehokas tapa toteuttaa kiinteistökäyttäjän toiveet vaivattomasti, tähän asti meille ei ole ollut viivästyksiä luovutuksissa eikä asiakkaille tullut kustannuslisäyksiä”, kertoo toimitusjohtaja Johan Malm.

WasaGroupin merkittävimmät hankkeet sijaitsevat pääkaupunkiseudulla tulevana vuonna, koska siellä koronan vaikutukset ovat kiinteistöalalla hyvin pieniä. WasaGroupin näkökulmasta Wasa360-tuoteelle on kysyntää alalla, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden kehittää liiketoimintaa ja yhtiön kasvuun voidaan investoida.

Ota meihin yhteyttä