WasaGroup mukana aluekehityshankkeessa Pirkanmaalla

WasaGroup on mukana edistämässä kuntien kehitystä osallistumalla aluekehityshankkeisiin eri puolilla Suomea. Parhaillaan käynnissä on Hämeenkyrön kunnan kanssa tehtävä kehitysyhteistyö, sillä vuosien 2020–2022 välisenä aikana valtatie 3 siirretään uudelle sujuvammalle reitille.

Uuden Hämeenkyrönväylän varteen on suunnitteilla kolme Pirkanmaan mittakaavassa merkittävän kokoista työpaikka-aluetta.Aluekehityshankkeissa WasaGroup osallistuu kunnan elinvoimaisuuden kehittämiseen. Käynnissä on Hämeenkyrön kunnan kanssa tehtävä kehitysyhteistyö, jossa ideoidaan uusien yritysalueiden toimintoja ja selvitetään paikallisten tai valtakunnallisten toimijoiden tarpeita ja kiinnostusta uusien alueiden tuomista mahdollisuuksista.

Kehitystyön tuloksena syntyvät hankkeet voidaan toteuttaa Wasa360-konseptin avulla, jolloin WasaGroup toimii hankkeiden suunnittelijana, rahoittajana ja rakennuttajana, mutta itse rakentaminen toteutetaan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Wasa360-konseptissa WasaGroup jää valmiin kiinteistön omistajaksi toimien vuokranantajana varsinaiselle toimijalle.

Pirkanmaan alueen kehitys on erityisen kiinnostavaa, sillä uusi valtatie 3:n linjaus tuo mukanaan merkittäviä mahdollisuuksia alueen kehittymiselle ja Hämeenkyrön kunnalle. Virkeä alueseutu saa uusien teollisten ja kaupallisten alueiden myötä merkittävästi uusia työpaikkoja. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta Hämeenkyrön merkitys Pirkanmaan alueella tulee kasvamaan.

”Olen todella innoissani tästä aluekehityshankkeesta ja näen sen mukanaan tuomat monet mahdollisuudet useille erilaisille yrityksille”, sanoo WasaGroupin myyntipäällikkö Anna-Lena Back. Suunnitteilla olevat kolme uutta aluetta, Tippavaara, Hanhijärvi ja Heiska, tarjoavat hyvän sijainnin ansioista monia vaihtoehtoja esimerkiksi kaupan- ja ravintola-alan, logistiikan, teollisuuden ja tuotannon, sekä liikunta- ja hyvinvointialan toimijoille.

”Pystymme kaavoittamaan tarvittaessa isojakin tontteja. Yrityksillä on juuri nyt erinomainen tilaisuus päästä vaikuttamaan alueiden muodostumiseen”, kertoo toimitusjohtaja Markus Pikka Hämeenkyrön Yrityspalveluista.

Tippavaarassa laajennetaan olemassa olevaa kaupallista keskittymää. Alue tarjoaa palvelualan yrityksille ja kaupallisille toimijoille mahdollisuuden yritystoimintaan ja runsaaseen asiakasvirtaan yhden Suomen vilkkaimmin liikennöidyn valtatien varressa. Hyvät liittymäjärjestelyt tulevat takaamaan palveluiden hyvän saavutettavuuden.

Täysin uusi Hanhijärven teollisuusalue tarjoaa sijaintinsa ja kokonsa puolesta loistavat puitteet paljon tilaa vaativalle liiketoiminnalle, kuten teollisuus- ja logistiikka-alan toimijoille. Erinomaisen sijaintinsa puolesta alue on optimaalinen paikka suurille maantiekuljetuksille: Tampereelle on vain 20 minuutin ajomatka.

Kolmas suunnitteilla oleva alue, Heiska, tullaan suunnittelemaan ja rakentamaan myöhemmässä vaiheessa.

Lisätietoja antaa:

Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy

toimitusjohtaja Markus Pikka, puh. 050 310 0331

Ota meihin yhteyttä