DB Schenkerin uusi Turun alueterminaali on valmistunut

WasaGroup toimi suunnittelijana ja rakennuttajana DB Schenkerin alueterminaalihankkeessa Liedossa. Uusi 20 000 neliön logistiikkakeskus on DB Schenkerin mittakaavassa suuren kokoluokan hanke, jonka lopputulokseen ollaan tyytyväisiä.

Onnistuneen hankkeen toteuttaminen ja suunnitellun rakennusaikataulun alittuminen kuukaudella olivat hyvän yhteistyön tulosta. DB Schenkerin ja WasaGroupin yhteistyö on jatkunut noin viiden vuoden ajan, ja tuona aikana WasaGroup on toteuttanut useampia pienempiä hankkeita. Näin ollen suureen yhteisurakkaan lähteminen oli asiakkaalle helppoa ja tässäkin hankkeessa WasaGroupin toiminta vastasi odotuksiin.

DB Schenkerin kiinteistöjohtaja Marko Liimatainen toimi hankkeessa projektin vetäjänä tilaajan puolella. Hän kiittelee urakoitsijoiden onnistumista monen eri toimijan aikataulujen yhteensovittamisessa. ”Tässä hankkeessa oli erityispiirteenä, että tilaajalla oli useampia erillishankintoja, jotka nostivat kokonaisuuden onnistumisen haasteellisuutta. Yhteistyökykyisen ja jämäkän toiminnan ansiosta voimme olla hankkeen aikataulutukseen ja lopputulokseen kaikin puolin tyytyväisiä”, Marko Liimatainen tiivistää.

Uusi logistiikkakeskus luovutettiin asiakkaalle kuukautta suunniteltua aiemmin. WasaGroup Oy toteutti hankkeen KVR-konseptilla vastaten kohteen rakennuttamisesta ja projektin johtamisesta. Hankkeen pääsuunnittelusta sekä arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta vastasi WasaGroup-konsernin tytäryhtiö WasaPlan Oy. WasaGroupin pitkäaikainen yhteistyökumppani Astora-Rakennus Oy toimi hankkeessa pääurakoitsijana. WasaGroupin ainutlaatuinen toimintamalli mahdollistaa suunnittelun ja projektin johdon saumattoman yhteistyön, sillä lähes kaikki suunnittelu tehdään saman katon alla.

”Yhteistyökykyisen ja jämäkän toiminnan ansiosta voimme olla hankkeen aikataulutukseen ja lopputulokseen kaikin puolin tyytyväisiä”, Marko Liimatainen sanoo.

Projektin rakennuttajapäällikkö Martti Sillanpää kehuukin hankkeessa mukana olleita tahoja yhteistyön sujuvuudesta. ”Yhteistyö on tämän työmaan suurin onnistuminen”, sanoo Martti Sillanpää ja jatkaa kuvailemalla yhteistyötä: ”Samassa veneessä on istuttu hyvässä yhteistyössä tilaajan, valvojien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kesken. Erityisesti hankkeen etenemistä on edistänyt avoin kommunikointi tilaajan ja WasaGroupin välillä, jolloin tärkeät päätökset on saatu tehtyä hankkeen etenemisen kannalta oikeaan aikaan. Tämä kaikki näkyi onnistuneessa lopputuloksessa ja aikataulussa.”

Uusi Turun alueterminaali sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla E18-tien varrella, ja se korvaa nykyiset kotimaan ja ulkomaanterminaalit Turun satamassa. Parhaillaan keskuksessa tehdään viimeisiä kaluste- ja tietoliikenneasennuksia, sillä terminaalissa on myös noin 1600 m² toimistotilaa. Täyteen vauhtiin alueterminaalin toiminta pääsee heinäkuun alussa.

Artikkelin kuvat: Astora-Rakennus Oy

Ota meihin yhteyttä