Vaasalaiset yritykset mahdollistavat yli 500 lapsen jalkapalloharrastuksen Elisa Stadionilla kesällä 2019

WasaGroup on mukana projektissa, jossa vaasalaiset LähiTapiola Pohjanmaa, Rinta-Joupin Autoliike, Vaasan Osuuspankki, Maalahden Liha ja WasaGroup mahdollistavat yli 500 lapselle jalkapallotreenit Elisa Stadionilla koko kesäkauden ajan.

Osa Olympiakomitean projektin toteutusta Vaasassa

FC Sport-juniorit haki Olympiakomitealta tukea, joka mahdollisti Jani Kujanpään palkkaamisen tyttöjalkapallon kehittämiseen Vaasassa. Jani Kujanpää toimii nyt Olympiakomitean tuen turvin kaksivuotisessa hankkeessa osa-aikaisena valmennuspäällikönä. Osana projektia Kujanpää on suorittanut palloliiton C+ LAT koulutuksen ja liikunnan ammattitutkinnon.

Kujanpään tehtävänkuvaan Olympiakomitean projektissa kuuluu tyttöjalkapalloilun edellytysten ja eri seurojen välisen yhteistyön parantaminen.

”Otin yhteyttä WasaGroupin Jani Peräsarkaan ja mietimme miten Olympiakomitean tavoitteita voisi edistää Vaasassa aiempaa konkreettisemmin”, Jani Kujanpää kertoo.

Yritysten tuki liikuttaa yli 500 lasta viikoittain koko kesän

Vaasalaiset yritykset, LähiTapiola Pohjanmaa, Rinta-Joupin Autoliike, Vaasan Osuuspankki, Maalahden Liha ja WasaGroup, keräsivät Kujanpään aloitteesta tukisumman, jolla kustannetaan kaksi iltaa viikossa treeniaikoja Elisa Stadionille kesä-syyskuun ajan.

Vuorot jaetaan nuorimmille alle 12 vuotiaille tyttöfutisjoukkueille sekä nuorimmille tyttöjen ja poikien futiskouluille. Nuorimpia harrastajia mahtuu Elisa Stadionille yhtä aikaa 5-6 joukkuetta, joten yritysten tuki mahdollistaa Elisa Stadionilla treenaamisen yli 500 lapselle viikoittain koko kesäkauden ajan.

Seurojen talousvaikeudet ovat karsineet myös pienimpien lasten harrastusmahdollisuuksia erityisesti kalliiksi koetulla Elisa Stadionilla. Mukaan lähteneet yritykset halusivat nimenomaan, että tämä tuki kohdistuu koko vaasalaiselle juniorijalkapallolle eikä yleisellä tasolla seuroille.

Yritysten tuen avulla edistetään seurojen yhteistyömahdollisuuksia

Yritysten tuki kohdistetaan harjoitusvuoroihin Elisa Stadionilla siten, että samaan aikaan kentällä harjoittelee eri seurojen samanikäisiä junioreita. Tämä luo uudenlaisia mahdollisuuksia seurojen väliseen yhteistyöhön esimerkiksi yhteistreenien ja harjoituspelien muodossa sekä mahdollistaa valmennusresurssien yhteiskäyttöä. Perinteisesti koko kentän varaa yksi seura ja kentällä harjoittelee saman seuran eri ikäisiä junioreita.

”Vaasassa tyttöjalkapalloa sekä tyttöjen ja poikien futiskouluja järjestävät VPS, FC Sport-j, VIFK, Kiisto, Sundom IF, BK-48, VäVi ja Palosaaren Urheiluseura, mutta seurojen välinen yhteistyö on vielä kovin satunnaista”, Kujanpää sanoo.

Yritysten tuki kesälle 2019 on kertaluonteinen projekti, jolla tukea halutaan kohdistaa nimenomaan nuorimmille jalkapallon harrastajille ja kaikille seuroille siten, että se myös kannustaisi ja antaisi mahdollisuuksia seurojen välisen yhteistyön kehittämiseen.

Lisätietoja antaa:
Jani Kujanpää
050 327 9929
FC Sport-j

Ota meihin yhteyttä