WasaGroup-yhtiöt

WasaGroup-konsernin toimialat muodostuvat palvelukokonaisuuksista, jotka kattavat kaikki kiinteistösijoittajan, kiinteistön omistajan ja rakentajan tarvitsemat palvelut.

Ennakkoluuloja purkaen, uutta rakentaen

Laaturakentamista lasten parhaaksi

Päiväkoti Verkanappulat löysi WasaGroupista kumppanin, joka toteuttaa korkeatasoisia vuokratiloja asiakkaan tarpeita kuunnellen.

Vuonna 2000 perustettu Verkanappulat on suomalaisen yksityisen päivähoidon edelläkävijä ja yksi maan suurimpia yksityisomistuksessa olevia päiväkotiyrityksiä. Verkanappuloilla on Turun seudulla 14 toimipistettä ja 900 lasta hoidettavanaan. Kasvatustyön laatu ja järjestelmällisyys ovat olleet menestystekijöitä, joilla Minna ja Kimmo Takkula ovat kasvattaneet perheyrityksestään 230 kasvattamisen ammattilaista työllistävän ketjun.

– Aina kun perustamme uuden yksikön, viemme sinne kokeneiden työntekijöiden avulla yhtenäiset, hyväksi havaitut käytännöt. Meillä on myös omat erityisopettajat ja toimintaterapeutit, jotta erityistukea kaipaava lapsi saisi sen omasta tutusta päiväkodista, Minna Takkula kertoo.

Laatu yhdisti osapuolet

Verkanappuloiden pyrkimys laatuun ulottuu myös toimitiloihin. Varhaiset huonot kokemukset rakentamisen laadusta johtivat siihen, että yritys jopa rakennutti pitkään itse päiväkotinsa. Samalla etsittiin kuitenkin kumppania, joka ottaisi kiinteistökehityksen riskit kantaakseen. Sellainen löytyi vaasalaisesta WasaGroup-konsernista.

– Huomasimme WasaGroupin rakentamiin kohteisiin tutustuessamme, että intressimme kohtaavat rakentamisratkaisuissa. He ottavat huomioon kiinteistön koko elinkaaren, ei pelkästään takuuaikaa, Takkula muistelee.

– Meihin teki vaikutuksen perheyrityksen arvomaailma, joka näkyy muun muassa tilojen viihtyisyyden ja laadun asettamisessa maksimituoton edelle. Tilaajana Verkanappulat on tarkka ja suorapuheinen kuten mekin, joten löysimme heti yhteisen sävelen, kertoo WasaGroupin myyntijohtaja Petteri Saarinen.

Yhteistyötä tiivistäen eteenpäin

WasaGroup toteuttaa Verkanappuloiden uudet päiväkodit Wasa360-toimintamallinsa mukaisesti. Konserni hankkii rahoituksen, suunnittelee kiinteistön, rakennuttaa sen ja jää valmistumisen jälkeen huolehtimaan sen kunnosta vuokranantajan roolissa. Verkanappulat vuokraa tilat käyttöönsä pitkällä sopimuksella ilman omistamisen riskejä.

Tähän mennessä yhteistyöstä on syntynyt päiväkotikiinteistöt Loimaalle ja Huittisiin. Minna Takkula kehuu WasaGroupin projektinhallintataitoja:

–  Tietoa jaetaan meille hyvin koko rakentamisen ajan, aikataulut pitävät ja asioista sopiminen on suoraviivaista.

Kirjoitushetkellä alkuvuodesta 2018 piirustuspöydällä on päiväkodit Laitilaan ja Kaarinaan. Suunnittelua tehostaakseen WasaGroup ja Verkanappulat ovat kehittäneet konseptipäiväkodin, jossa nykyaikainen rakentaminen ja päiväkodin toimintaa palvelevat tilaratkaisut kohtaavat. Jokainen rakennettava päiväkoti viimeistellään tietysti tontin maastonmuotoihin ja rakentamisvaatimuksiin sopivaksi.

– WasaGroupin suunnittelijat Minna Tyynismaan johdolla sisäistivät erittäin nopeasti, minkälaisia tiloja päiväkotiryhmämme tarvitsevat, Takkula iloitsee.

Verkanappuloiden päiväkotien erikoisuus on oma valmistuskeittiö, jossa lapsille valmistetaan luomu- ja lähiruokaa tuoreista raaka-aineista. Yhteiset tilat ovat avaria ja sisältävät monia päiväkodin arkea helpottavia yksityiskohtia. Luonto ja liikunta ovat viihtyisillä pihoilla käden ulottuvilla.

Kasvua myös kauempaa

Yksityisten päiväkotien määrä kasvaa Suomessa huimaa vauhtia. Suurissa kaupungeissa jopa joka kolmas lapsi on yksityisessä päiväkodissa koko maan osuuden ollessa noin 16 prosenttia. Kehitykseen vaikuttavat mm. palvelusetelien yleistyminen sekä yksityisten toimijoiden ketteryys kasvukeskuksiin investoimisessa.

Yksityisen päivähoidon “kultaryntäyksestä” huolimatta Takkulat kasvattavat Verkanappuloita maltillisesti. Lähivuosina he aikovat laajentaa perheyritystään Turun seudulla sekä myös uusilla alueilla sopivan tilaisuuden tullen. Maakuntaraja Varsinais-Suomesta Satakuntaan ylitettiin Huittisten päiväkodin valmistuessa tammikuussa 2017.

Verkanappulat

  • Perustamisvuosi: 2000
  • Omistajat: Minna ja Kimmo Takkula
  • Liikevaihto: 9,9 MEUR
  • Päiväkoteja: 14+4 suunnitteilla
  • Henkilöstöä: 230
  • Lapsia: 900

Ota meihin yhteyttä