WasaGroup-yhtiöt

WasaGroup-konsernin toimialat muodostuvat palvelukokonaisuuksista, jotka kattavat kaikki kiinteistösijoittajan, kiinteistön omistajan ja rakentajan tarvitsemat palvelut.

Kivikiila Vaasa

WasaGroup toteuttaa merkittävän finanssikeskuksen Vaasan Kivihakaan.

Uusi finanssikeskus ”Kivikiila” sijaitsee Vaasan Kivihaassa. Kivikiilan alueella tarkoitetaan Mustasaarentien, Välitien ja Kokkolantien rajaamaa kiilamaista aluetta. Kyse on taloudellisesti ja imagollisesti merkittävästä hankkeesta, joka tulee vahvasti tukemaan koko Vaasan seudun kehitystä sekä parantamaan sen imagoa.

Kivikiilan finanssikeskus käsittää noin 14500 neliötä, ja toimistorakennuksesta tulee kahdeksankerroksinen upea torni. Hankkeen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa.
Uusi toimistokohde tulee keskittymään erilaisiin finanssi- ja talousalan yrityksiin. Kiinteistösijoittajia palveleva WasaGroup-konserni tulee myös siirtämään pääkonttorinsa uuteen finanssikeskukseen.

Kivikiila vahvistaa Vaasan asemaa elinkeinoelämän keskuksena

Vaasan seutu on Suomen vienti- ja energiateollisuuden pääkaupunki, jonka kansainvälistyvät ja kasvavat yritykset tarvitsevat jatkuvasti enemmän myös talousalan osaajia sekä palveluita. Uusi finanssikeskus ja sen toimijoiden palvelut alueen nykyisille ja uusille yrityksille tukevat alueen energiaklusteriin kuuluvien yritysten kasvua.

”Uusi finanssikeskus tulee olemaan näkyvä esimerkki siitä, että Vaasaan voi työllistyä myös talousalan osaajana ja yritykset saavat Vaasassa tarvitsemiaan talousalan palveluita. Hanke tukee myös nykyisten alueella toimivien valtakunnallisten yritysten taloustoimintojen säilymistä Vaasassa, kun talousosaajat saadaan työllistettyä ja pidettyä Vaasassa”, sanoo WasaGroup Oy:n toimitusjohtaja Ari Tyynismaa.

Kulkureittien varrella

Kivihaka on Pohjanmaan suurin kaupankeskittymäalue. Kivihaka on laajentunut muutamassa vuodessa suureksi kauppakeskittymäksi ja onkin Vaasan toiseksi tärkein liikealue keskustan jälkeen. Aluetta ympäröi asuinalueet ja lisää omakotialueita on kaavoitettu jo olemassa olevien viereen. Alueelta on siis bussiyhteys keskustaan ja hyvät ajoyhteydet niin keskustaan kuin muuallekin Suomeen.

Wasa360-konsepti toimintamallina

Projekti toteutetaan Wasa360-konseptilla.  WasaGroup suunnittelee rakennettavat ja vuokrattavat liiketilat sekä vastaa kohteiden rakennuttamisesta. Kohteen suunnittelun tekee suunnittelutoimisto WasaPlan Oy.
Kohteen investorina ja rahoittajana toimii WGF III -kiinteistökehitysrahasto, joka vuokraa tilat vuokralaisille.

Kivikiilan video

Sijainti

 

14 500 m2
Vaasa, Kivihaka
WGF III