Mikko Nyrhinen ajautui rakennusalalle sattumalta – ”Päivääkään en kuitenkaan ole katunut.”

WasaGroup tukee työntekijöidensä jatkuvaa oppimista ja kasvua aina vastuullisempiin tehtäviin. Mikko Nyrhinen, 34, aloitti WasaGroup-konserniin kuuluvassa WasaConissa työnjohtajana noin 7 vuotta sitten, mutta on nyt edennyt WasaGroupin rakennuttajapäälliköksi.

Rakennuttajapäällikön toimenkuvaa Mikko Nyrhinen kuvaa monipuoliseksi – ja haastavaksi.

”Monesti tulen mukaan jo hankekehitysvaiheessa, minkä jälkeen vastaan hankkeen budjetista ja suunnittelunohjauksesta sekä kilpailutan kohteen urakoitsijat. Rakennuttamiseen kuuluu myös hankkeen työmaanaikainen valvonta, ja lisäksi huolehdin yhteydenpidosta kiinteistöön tulevien käyttäjien kanssa. Tavoitteenani on, että luovutuspäivänä kaikki osapuolet ovat lopputulokseen tyytyväisiä. Työ ei kuitenkaan lopu siihen, vaan huolehdin kohteesta vielä takuuaikanakin yhdessä kiinteistöhallinnan kanssa”, Mikko kertoo.

Rakennuttajapäälliköllä voi parhaimmillaan olla käynnissä viidestä kahdeksaan hanketta samanaikaisesti.

”Monen mielestä olen ihmisenä joskus vähän liiankin rauhallinen, mutta työssäni siitä on etua. En stressaa tai hätäänny yllättävissäkään tilanteissa. Haastavinta on aikataulujen yhteensovittaminen, kun painetta tulee joka suunnasta. Parasta sen sijaan on työn monipuolisuus ja yhteistyö eri sidosryhmien kanssa”, Mikko sanoo.

Onnistumisen tunne palkitsee

Rakennusalalle Mikko päätyi omien sanojensa mukaan vahingossa.

”Armeijan jälkeen kokeilin pari viikkoa myyntityötä kauppakeskuksessa, mutta se ei ollut ollenkaan oma juttuni. Pääsin tuurilla tutun mukana kirvesmieheksi rakennuksille ja jäin sille tielle”, Mikko kertoo.

Insinöörin paperit Mikko sai käteensä Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Opintoihin kuuluvan työharjoittelun hän suoritti VR Trackilla junaratojen ja siltarakentamisen parissa.

”Sitä kautta sitten hakeuduin maanrakentamisen pariin. Maanrakentamisessa valtaosa työstä tehdään maan alla, eikä lopputulos, esimerkiksi asfaltoitu pysäköintialue, enää tuntunut kovin hohdokkaalta. Päiväkodin tai liikekiinteistön rakentaminen on mielestäni maanrakentamiseen verrattuna kokonaisvaltaisempaa ja tarjoaa siten isomman onnistumisen tunteen kohteen valmistuttua”, Mikko tuumii.

Monipuolinen toimenkuva mahdollistaa jatkuvan kehittymisen

Nuoreksi mieheksi Mikko on ehtinyt urallaan jo paljon – vastaavana työnjohtajana hän on jättänyt puumerkkinsä muun muassa Wärtsilän toimitiloihin Vaasan Airport Parkissa ja Ilmajoen Sote-keskukseen.

”Wärtsilän toimistorakennus oli ensimmäinen kohteeni aloitettuani WasaGroupilla vuonna 2017. Itselleni kiinteistörakentaminen oli hyppy tuntemattomaan, mutta varsin nopeasti sain vastuuta isossa hankkeessa. Pidän siitä, että WasaGroupilla ollaan kiinnostuneita työntekijöiden urahaaveista ja aina kannustetaan eteenpäin. Ainakin minua se motivoi työssä”, Mikko sanoo.

”Teemme WasaGroupilla töitä melko pienellä porukalla, mikä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uutta koko ajan. En usko, että isommissa firmoissa on näin monipuolisia toimenkuvia kuin meillä”, hän jatkaa.

Mikko kiittelee myös työnantajan tarjoamaa mahdollisuutta liukuviin työaikoihin.

”Välillä pitää venyä pidempiin työpäiviin ja työmaakäynnitkin ottavat oman aikansa. Onneksi liukumat toimivat toiseenkin suuntaan, ja itse käytän niitä käymällä kerran viikossa kuntosalilla ennen työpäivän alkua. Vapaa-ajasta pitävät muuten huolen 1- ja 5-vuotiaat lapset ja talonrakennusprojekti.”

”Tosin saimme kesän aikana viimeistelyt ja pihatyöt melko lailla valmiiksi, joten pitänee keksiä muuta ajankulua”, Mikko naurahtaa.

Kiinnostuitko uramahdollisuuksistaWasaGroupissa?

Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä avoin hakemus.

Tutustu myös henkilöstöetuvalikoimaamme.

Ota meihin yhteyttä