Lakiasiainjohtajan työ on muutakin kuin pykäliä – Sini Mäkelä osallistuu laaja-alaisesti liiketoiminnan kehittämiseen

Varatuomari, OTK Sini Mäkelä aloitti WasaGroupin lakiasiainjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä elokuussa 2021, ja on reilussa puolessatoista vuodessa ehtinyt juridiikkaan liittyvien tehtävien lisäksi osallistua muun muassa rahoittaja- ja sijoittajayhteistyöhön, vastuullisuusstrategian luomiseen sekä prosessien kehittämiseen.

”Olen tällainen monitoimimimmi ja tykkään tehdä laaja-alaisesti töitä. WasaGroupilla olen saanut mahdollisuuden hyödyntää niin juridista kuin liiketoiminnallista osaamistani monipuolisten asiakokonaisuuksien parissa, minkä vuoksi pidän työstäni kovasti,” Sini Mäkelä sanoo.

Työurallaan Sini on työskennellyt lakiasiaintoimistossa, suorittanut tuomioistuinharjoittelun sekä toiminut sijoituspäällikkönä ja lakimiehenä SRV:llä. Nykyisessä tehtävässään hän on toiminut uranuurtajana, sillä WasaGroupin oma lakifunktio syntyi vasta lakiasiainjohtajan rekrytoinnin myötä.

”Monelta osin arki on ollut melko työntäyteistä, mutta olen nauttinut saadessani rakentaa uutta toimintoa ja samalla työnkuvaani puhtaalta pöydältä. Lakiasiainjohtajana kannan kokonaisvastuun WasaGroupin lakifunktiosta ja olen päässyt muotoilemaan esimerkiksi niitä prosesseja, joilla varmistamme lakien ja määräysten noudattamisen yhtiössämme,” Sini kertoo.

”Taustani takia koen, että minulla on paljon annettavaa myös liiketoiminnalle. Nautin johtoryhmätyöskentelystä, sillä se tarjoaa mahdollisuuden juuri siihen laaja-alaiseen asioiden kehittämiseen, joka on minulle luontaista,” hän lisää.

Henkilöstö on WasaGroupin isoin voimavara

WasaGroupilla Sini arvostaa positiivista tekemisen meininkiä ja yrittäjähenkisyyttä. Myös yhteisöllisyys ja monipuolinen tyky-toiminta saavat häneltä kiitosta.

”Kaiken kaikkiaan WasaGroupilla on oikein hyvä olla. Mielenkiintoisten ja vastuullisten työtehtävien lisäksi täällä on hyvä työyhteisö ja ihanat kollegat,” Sini kehuu.

”Mielestäni on ainutlaatuista, että kollegat jakavat kokemuksiaan yhteisissä viestintäkanavissamme jopa työajan ulkopuolella. Ihminen on aina kokonaisuus, ja kun tunnemme toisemme myös yksityishenkilöinä, osaamme ottaa huomioon vaikkapa erilaiset elämäntilanteet työpaikalla. Se jos mikä lisää yhteisöllisyyden tunnetta.”

Ajatukset tuulettuvat liikunnan parissa

Talven jäljiltä Sini odottaa kovasti, että pääsee taas työmatkapyöräilyn pariin.

”Minulla on kotoa töihin Helsingin Ruoholahteen juuri sopiva hieman alle puolen tunnin pyöräilymatka, jonka aikana ehtii nollata ajatukset mennen tullen,” hän sanoo.

”Liikumme myös perheenä paljon luonnossa, ja puolisoni kanssa käymme säännöllisesti tanssimassa. Tanssiminen on minulle intohimo ja meille yhteinen henkireikä – lavalla itse asiassa aikanaan tapasimmekin,” Sini hymyilee.

Kiinnostuitko uramahdollisuuksista WasaGroupissa?

Ota rohkeasti yhteyttä tai jätä avoin hakemus.

Ota meihin yhteyttä